Tilžės gatvės rekonstrukcija – pigesnė nei planuota

Tilžės gatvės dalies nuo geležinkelio pervažos ir šios arterijos žiedinės sankryžos su Šilutės plentu bei Mokyklos gatve rekonstrukcija atsieis pigiau nei planuota. Darbai startuos pavasarį.

Miesto savivaldybė jau pasirašė sutartį su konkursą rekonstruoti Tilžės gatvę laimėjusia įmone.

Pigiausiai darbus pasiūlė atlikti įmonė "Žemkasa" jungtinėje veikloje su ribotos atsakomybės bendrove "Tilts". Tilžės gatvės dalies ir sankryžos rekonstrukcija atsieis beveik 4,119 mln. eurų.

Darbus pavyko nupirkti kur kas pigiau nei planuota. Preliminariai skaičiuota, kad šie atsieis apie 7 mln. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Projektų valdymo poskyrio vyriausioji specialistė Edita Čerbienė atkreipė dėmesį, kad susidomėjimas šiuo konkursu buvo didelis ir rinktis tikrai buvo iš ko.

Sutartyje numatyta, kad darbai turi būti atlikti per trejus metus. Tačiau savivaldybė nori, jog šie truktų metais trumpiau.

"Buvome susitikę su rangovu. Aptarėme darbų eigą. Dabar vyksta pasiruošimas. Rengiamas darbų grafikas, reikės suderinti eismo ribojimo schemas. Patys remonto darbai prasidės pavasarį. Kada jie startuos, priklausys nuo orų", – tvirtino vyriausioji specialistė.

Rekonstruojant Tilžės gatvės dalį siekiama padidinti jos pralaidumą ir sumažinti eismo įvykių skaičių. Bus pakeista danga, nutiesti dviračių ir pėsčiųjų takai, atnaujinti inžineriniai tinklai.

Pertvarkyta taip pat bus Tilžės, Mokyklos gatvių ir Šilutės plento žiedinė sankryža, kuri taps reguliuojama šviesoforais. Manoma, kad taip padidės sankryžos pralaidumas.

Lėšos Tilžės gatvės dalies iki geležinkelio pervažos rekonstrukcijai ir pertvarkymui buvo numatytos jau šių metų biudžete.

Tačiau užsitęsė viešųjų pirkimų procedūros.

Šiuo metu yra rekonstruojama Tilžės gatvės dalis nuo geležinkelio pervažos iki Jakų žiedinės sankryžos. Šis ruožas yra valstybinės reikšmės kelias, tad darbus organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Kai cia buvo, kad Budino Zemkasa tiek kaina nuleido? Matyt pradejo kiausiai kaisti?

Iksas

Iksas portretas
Baturaliai kyla klausimas del dvigubai pigiau. Kas skaiciuoja teisingai - zemkasa ar lietuva?

Kaune ir Vilniuj žiedinės sankryžos su šviesoforais

Kaune ir Vilniuj žiedinės sankryžos su šviesoforais portretas
puikus pavyzdys, kad tai nepadidina transporto pralaidumo, o SUMAŽINA kai spūstys būtent prie tų žiedinių sankryžų su šviesoforais ir tų spūsčių nėra ar jos žymiai mažesnės prie žiedinių be šviesoforų.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių