Tikrintojus stebino naktinėtojų senamiestyje gausa

Žvejų gatvės gyventojų skundai pastūmėjo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojus tikrinti, kurios pasilinksminimo įstaigos savaitgalio naktimis kelia daugiausia triukšmo.

Žvejų gatvės gyventojų skundai pastūmėjo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojus tikrinti, kurios pasilinksminimo įstaigos savaitgalio naktimis kelia daugiausia triukšmo.

Prasideda ketvirtadienį

Senamiestyje gyvenantys klaipėdiečiai skundėsi, jog savaitgalio naktimis negali išsimiegoti. Pasak jų, iš barų Žvejų gatvėje nuo ketvirtadienio vakaro iki pat savaitgalio pabaigos kasnakt iki paryčių sklinda triukšmas.

Skunduose teigiama, kad vasarą, kai barų durys visą parą atlapotos, o lankytojai vaišinasi ir prie lauke pastatytų staliukų, gyvenimas primena nesibaigiančias linksmybes. Tačiau ir žiemą senamiesčio gyventojai negali pailsėti. Paryčiais iš barų išeinantys lankytojai plėšo gerkles, triukšmą kelia taksi automobiliai bei iš barų sklindanti tranki muzika.

„Iš gatvės girdisi nuolatiniai klubų lankytojų šūkavimai, muštynių garsai ir keiksmažodžiai. Nepakeliamas nuolatinis taksi automobilių apsisukinėjimas po gyventojų langais, nuolatinis durelių trankymas, įjungtų variklių ūžesys, išmetamų dujų dvokas ir garsios taksistų kalbos nakties metu“, – problemas vardijo Žvejų gatvės 13, 15, 17, 19 namų gyventojų vardu pasirašiusi moteris.

Talkino ir policininkai

Nors verslininkams jau buvo duotas nurodymas imtis priemonių triukšmui mažinti, pasak rašto autorės, iki šiol niekas nepasikeitė.

„Nusprendėme atlikti tyrimą, kurį sudarys visas kompleksas veiksmų. Pirmasis žingsnis buvo šeštadienio naktį surengtas reidas“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus

Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Trečią valandą nakties du savivaldybės darbuotojai sykiu su 1-ojo policijos komisariato pareigūnais atvažiavo į Žvejų gatvę. Tris valandas vyrai stebėjo situaciją. Jie lankėsi ne tik Žvejų gatvėje, bet realią situaciją įvertino ir Kurpių gatvėje.

Šį kartą jokių garso matavimo prietaisų tikrintojai nenaudojo, nes naktį ir taip negali būti jokio triukšmo.

„Pastebėjome, kad triukšmas iš barų į gatvę pasklinda, kai atsidaro lauko durys. Nakties tyloje kiekvienas žodis atrodo kaip triukšmas, o lankytojų šiose pasilinksminimo įstaigose tikrai gausu. Mūsų pastebėjimu, didžiausias triukšmas sklinda nuo akmeniniu grindiniu važiuojančių taksi automobilių“, – įspūdžiais iš reido dalijosi V.Valys.

Brandaus amžiaus tikrintojai buvo nustebinti, kiek daug jaunų žmonių naktimis lankosi baruose bei klubuose, ir palygino matytą vaizdą Žvejų gatvėje su naktiniu Paryžiaus gyvenimu.

Tikrins dar ne kartą

Pirmojo patikrinimo rezultatai gana kuklūs – vienam itin triukšmingam klubo lankytojui, kuris rėkavo gatvėje, buvo užsegti antrankiai bei už viešosios tvarkos sutrikdymą pradėta administracinė teisena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klautukas

Klautukas portretas
O ar labai daug reikia proto, kad taksistus sustatyti stovėjimo aikštelėje prie dramos teatro? Kodėl tie seni kledarai turi maltis ir kliurkintis po senamiesčio siauras gatveles? Ir nereikia čia rašinėti, kad visur taip yra. Va būtent, kad visur yra elementari tvarka ir absoliutus skaitymasis su išoriniu pasauliu. Ar čia reikia ypatingų proto gabumų, kad suvokti, jog ofisui skirtos patalpos netinka naktiniam klubui? Kiek buvau Britanijos ar Danijos naktiniuose klubuose, tai net dvigubi ar trigubi uždarymai padaryti, sienų garso pralaidumas taip sukontroliuotas, kad gatvėje stovėdamas tu net nesuvoksi, kad čia pat naktinis klubas veikia. Toks pastatas, kaip Žvejų 10 su savo naktinėm girdyklom yra tarsi pasityčiojimas iš žmonių."Kaimelis" yra ne tai kad aplinkoje tvarkinga ir tylu, o tai, kokį turime supratimą savo smegeninėse.

Grūvio licencija turi būti panaikinta

Grūvio licencija turi būti panaikinta portretas
Sprendimas jau prieš 2 metus galėjo būti priimtas: Licencija iš "Groovio" turėjo būti atimta už triukšmo nevaldymą. Visi triukšmo matavimai buvo atlikti, protokolai surašyti, skirtos baudos. Ko savivaldybės licencijų skyriaus vedėja vis dar laukia?

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Tai čia komentaruose žiūriu vien tik pasiūlymai kažkur kraustytis. Ir siūlo greičiausiai tie "primyžkelniai", kurie net kelnių neturi už ką nusipirkti. Ne jums spręsti kur kas turi gyventi, o tvarka turi būti. Jei taip gersit, tai ne tik butų, bet ir palapinių neturėsit už ką nusipirkti, nes girdyklos ligoniais ir ubagų ubagais padarys -:)
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių