Tikrintojai pažeidėjų ieškojo vakarais

Uostamiestyje vis dar nestinga pažeidėjų. Šiomis dienomis mieste vykdytų reidų metu įkliuvo dešimtys automobilių stovėjimo tvarkos nepaisiusių vairuotojų, netvarkingų šunų šeimininkų bei pora prie Malūno tvenkinio snaudusių girtutėlių personų.

Nepaiso stovėjimo tvarkos

Visą šią savaitę uostamiesčio Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai vakarais tikrino, kaip klaipėdiečiai laikosi tvarkos.

Porą vakarų savivaldybės darbuotojams talkino ir policijos pareigūnai.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pastebėjo, kad itin gausiai buvo fiksuojami atvejai, kai gyventojai savo automobilius palikdavo nepaisydami nustatytos stovėjimo tvarkos.

"Kiekvieną dieną buvo apie 20 automobilių statymo tvarkos pažeidimų", – visą savaitę vykusių reidų tendenciją įvardijo V.Valys.

Dauguma pažeidimų užfiksuoti ne kiemuose, mat paprastai ten kontrolės priemonės nevykdomos. Išskyrus tuos atvejus, kai gaunama skundų.

Trūksta sąmoningumo

Reidų metu taip pat buvo kontroliuojama, ar klaipėdiečiai laikosi gyvūnų laikymo taisyklių – ar surenka savo augintinių ekskrementus, ar vedžioja keturkojus be pavadėlių arba draudžiamose vietose.

Vedėjas pastebėjo, kad pastaruoju metu šiaurinėje ir centrinėje miesto dalyse užfiksuojama mažiau gyvūnų laikymo taisyklių pažeidimų nei pietinėje miesto dalyje.

Neretai klaipėdiečiai savo keturkojus draugus mėgsta vedžioti L.Stulpino progimnazijos sporto aikštyne ar kitose aikštėse, kur vedžioti šunis apskritai draudžiama.

"Pietinėje dalyje sąmoningumo dar šiek tiek trūksta", – teigė V.Valys.

Šunys kitiems nepavojingi?

Šią tendenciją patvirtino ir praėjusią savaitę visame mieste organizuoti reidai – įkliuvo prie L.Stulpino progimnazijos savo augintinius vedžioję ir jų ekskrementų nesurinkę žmonės, prie Malūno tvenkinio keturkojai lakstė be pavadėlių.

Kaip įprasta, laisvai savo šunims bėgioti leidę klaipėdiečiai teisinosi, jog jų keturkojai draugai nėra pavojingi kitiems žmonėms.

Anot V.Valio, nemažai gyventojų skundų sulaukiama dėl kaimynystėje lojančių šunų. Tiesa, tokius pažeidimus paprastai sunku užfiksuoti – šias situacijas efektyviau pavyktų spręsti patiems gyventojams geranoriškai ieškant sutarimo.

Snaudė saulės atokaitoje

Reido metu įkliuvo ir viešoje vietoje neblaivūs pasirodę asmenys – prie Malūno tvenkinio snaudė du neblaivūs klaipėdiečiai.

Abu buvo pažadinti, įspėti ir paprašyti pasišalinti.

Savivaldybei buvo pranešta ir apie neretai Laukininkų gatvėje girtaujančius ir rūkančius nepilnamečius, tačiau jaunųjų lėbautojų sučiupti nepavyko.

Gyventojų nurodytą jaunuolių pasilinksminimo vietą ketinama aplankyti ir ateityje.

Pastebima, kad atsiradusi galimybė savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams dirbti vakarais labai pagerina kontrolės galimybes, mat, pasak V.Valio, kai kurie pažeidimai daromi tik vakarais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chi chi

chi chi portretas
geriau gaudytų kas miestą smirdina.Jei neturi ką veikt

Justas

Justas portretas
Pagaliau reikalingas nors vienas reidas miško kvartale!!!!! Čia pažeidėjų daugiau nes visam mieste !!! Laukiam !!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių