Tigriukai emigrantais netaps

„Mini zoo“ sulaukė naujų gyventojų. Prieš mėnesį baltoji tigrė atsivedė tris tigriukus, kurie sparčiai auga. Mažieji jau pratinasi prie laimingų prižiūrėtojų rankų.

Dar vardų neturintys patinėlis ir dvi patelės pasaulį išvydo kiek daugiau nei prieš mėnesį. „Mini zoo“ prižiūrėtojai juos vadina „trunciukais“. Pasirodo, keistas jauniklių vardas kilo iš motinos pavardės.

„Visi mūsų gyvūnai turi žmonių vardus, o kai kurie – ir pavardes. Tigrė Jūratė Truncienė susiėjo su Andriumi ir gimė „netyčiukai“, – juokėsi zoologijos sodo vadovas Edvardas Legeckas.

Šiuo metu jaunikliais rūpinasi tigrė Jūratė. Prižiūrėtojai jų dar nešeria, tačiau jau pratina prie žmonių rankų. Mažyliai vis dažniau atskiriami nuo motinos, nes norima pripratinti juos nebijoti bendrauti su žmonėmis.

E.Legeckas džiaugėsi, kad zoologijos sodo gyvūnams pavyko susilaukti jauniklių. Esą baltųjų tigrų atsivedama itin retai, o prie Klaipėdos gimę tigriukai yra pirmieji ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse.

Nors mažieji dar nedrąsiai ropinėja, tačiau visai kitokį vaizdą matysime po kelių mėnesių. Itin sparčiai pirmaisiais mėnesiais augantys tigrai jau netrukus bėgios aptvare ir žais.

„Gali atrodyti, kad jaunikliai panašūs, tačiau skiriasi jų kailio raštai, net snukučių forma“, – pasakojo zoologijos sodo vadovas, pridūręs, kad skirtingas ir jauniklių charakteris. Esą "berniukas" yra santūresnis, o "mergaitės" – labiau padūkusios.

Prižiūrėtojai tikino, kad lankytojai jauniklius galės pamatyti jau pavasarį, ir pripažino nenorintys jų išvežti į užsienį. Tigrai greičiausiai liks Lietuvoje, galbūt bus perduoti kitiems zoologijos sodams.

Mažuosius prižiūrinti Rasa Vėliūtė pasakojo, jog nuolat pastebi jų charakterio skirtumus ir spartų augimą.

„Atrodo, ką tik gimė, o štai kokie jau užaugo“, – džiaugėsi mergina.

Baltieji tigrai auginami nelaisvėje, todėl įprastai jų vados būna didesnės. Dažniausiai gimsta viena ar du tigriukai. Trijų tigriukų vada maloniai nustebino zoologijos sodo vadovus.

E.Legeckas patikino, kad baltųjų tigrų laisvėje nėra. Jie išvesti zoologijos sode, o išskirtinį geną greičiausiai išsaugojo kolekcionieriai. Tigriukai laukinėje gamtoje dėl savo išskirtinio kailio negalėtų išgyventi, nes neturi maskuojamųjų savybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viktorija

Viktorija portretas
Laba diena, Iki kokios dienos bus galima pliesti ir paimti i rankas tigriukus?

RUS

RUS portretas
Geriau jau emigrantai. O dabar kas ju laukia? Purvinas,smirdantys narvas visa gyvenima. Uz jie turi visa gyvenima praleisti uz grotu?Ta Legecka reikia ikisti bent savaite uz grotu,tegul pasedi,gal supras kad tokiam zveriui reikia laisves. Laisve tigrams.

jo

jo portretas
grazuoliukai bukte geri neemigruokite ju. Tegul jie lieka Lietuvaiciais.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių