Teatro aikštėje – akyla kontrolė

Zona be pirotechnikos virtusioje Teatro aikštėje vyrauja tvarka. Visą savaitę atidžiai šią erdvę stebėjusieji kol kas dažniausiai fiksuoja tik kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Tikrins iki mėnesio pabaigos

Tuoj po eglės įžiebimo policijos pareigūnai ir Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai ėmė kontroliuoti, ar atvykstantieji į Teatro aikštę neatsineša pirotechnikos priemonių bei nebando jų čia panaudoti.

„Tai yra vienas pagrindinių šių patikrinimų, kurie bus vykdomi kasdien iki pat šio mėnesio pabaigos, tikslų“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Anot jo, reidų metu dar stebima, ar viešose vietose nevartojamas alkoholis, paisoma draudimo statyti automobilius šventinio miestelio prieigose. Kontrolierių dėmesio sulaukia ir verslininkai.

Tikrinimai vyksta ne tik dieną, bet ir vakarais.

Per pirmąją kontrolės savaitę, pasak V.Valio, neužfiksuota bandymų į Teatro aikštę atsinešti arba joje iššauti fejerverkus, petardas. Šiomis dienomis nepastebėta ir viešose vietose girtaujančiųjų.

Nepaiso taisyklių

Vis dėlto tikrinimai nebuvo bevaisiai – minėtu laikotarpiu užfiksuota kelių eismo taisyklių pažeidimų, kai vairuotojai savo automobilius palikdavo senamiesčio prieigose, kur šventiniu laikotarpiu ribojamas automobilių stovėjimas.

„Daug pažeidėjų nėra, tačiau tikrinimus mes vykdysime ir toliau, stebėsime situaciją“, – tvirtino V.Valys.

Bendraujant su draudžiamose vietose automobilius paliekančiais vairuotojais, jiems siūloma savo transporto priemonės ateityje statyti neseniai įrengtoje didelėje automobilių stovėjimo aikštelėje Pilies gatvėje.

Tikrina ir verslininkus

Tikrinimų metu dėmesys atkreipiamas ir į tai, ar centrinėje miesto dalyje šiuo metu įsikūrę verslininkai nepažeidžia prekybos bei paslaugų teikimo tvarkos.

Stebima, ar šventiniame miestelyje neprekiaujama stipresniais nei nustatyta alkoholiniais gėrimais, ar visi verslininkai turi veiklai būtinus dokumentus. Ateityje numatoma tikrinti ir prekiautojus pirotechnika.

Dar laukiančių reidų metu žadama aplankyti naktį alkoholiu prekiaujančius taškus, mat dėl kai kurių jų veiklos, triukšmo savivaldybės atstovai ir policijos pareigūnai jau sulaukia nemažai gyventojų skundų.

Šiuo metu miestiečiai itin nepatenkinti dėl vieno Daržų gatvėje neseniai įsikūrusio baro.

Taps saugiau

Pastaruoju metu miesto centre dar nėra itin daug žmonių, tačiau prognozuojama, kad tikrintojams pats darbymetis bus prieš šventes ir jų metu.

Pastebima, jog kasdien rengiami tikrinimai teikia ir nemažai prevencinės naudos, mat gyventojai, pastebėję, kad daromi pažeidimai nelieka neužfiksuoti, atsisako pagundų nepaisyti šiuo metu galiojančių taisyklių.

Viliamasi, kad sustiprintas viešosios tvarkos sergėtojų dėmesys miesto centrui užtikrins saugumą ir šventiniu laikotarpiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipediete

Klaipediete portretas
Vadinasi,pirmi! Nieko blogo!

Kažin

Kažin  portretas
ar kokioje kitoje pasaulio šalyje yra tokie draudimai?Manau kad ne.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių