Teatras sulauks savivaldybės pagalbos

Uostamiesčio savivaldybė rado būdų, kaip galėtų prisidėti prie Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos. Ji pasirūpintų automobilių stovėjimo aikštelių įrengimu ir sutvarkytų aplinką.

Ieškojo ir rado

Apie savivaldybės pagalbą Muzikinio teatro rekonstrukcijai kalbėta prieš porą savaičių, kai Klaipėdoje lankėsi kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

Miesto meras Vytautas Grubliauskas tada tvirtino, kad bus ieškoma galimybių.

Sunkumų kelia tai, kad Muzikinis teatras yra valstybinė įstaiga. Savivaldybei teisės aktai neleidžia investuoti į valstybės turtą.

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė sakė, kad jau paaiškėjo, kaip savivaldybė galėtų prisidėti prie Muzikinio teatro atnaujinimo.

Jau anksčiau savivaldybė buvo įsipareigojusi įrengti automobilių stovėjimo aikšteles, kurios bus netoli įstaigos. Viena numatyta Danės gatvėje, kita, požeminė – Atgimimo aikštėje.

"Techniniame projekte privalo būti nurodytos vietos automobiliams statyti. Priešingu atveju jis nebus suderintas. Tai yra sudėtinė projekto dalis", – tvirtino direktorė.

Investuos į savo turtą

Muzikinio teatro sąmata numato lėšas aplinkai sutvarkyti. Tai atsieitų apie 118 tūkst. eurų. Savivaldybė žada atseikėti pinigų šiam reikalui.

"Savivaldybė negali investuoti į valstybei priklausantį turtą. Tokios teisinės galimybės nėra, kad ir kaip norėtume finansiškai prisidėti prie Muzikinio teatro rekonstrukcijos, paskatinti, kad darbai prasidėtų greičiau. Tačiau investuoti į aplinkos sutvarkymą ir automobilių stovėjimo aikštelių įrengimą galima, nes ta žemė, kuri bus tvarkoma ar joje atsiras aikštelės, yra savivaldybės turtas", – pabrėžė vadovė.

N.Laužikienė atkreipė dėmesį, kad savivaldybė prie Muzikinio teatro gerovės prisideda ir atnaujindama Žvejų rūmų, kur darbuotojai laikinai persikels, kol vyks pastato atnaujinimas, patalpas.

"Žinoma, nesudarysime tokių sąlygų, kokių reikėtų Muzikiniam teatrui ar kokios jos turėtų būti, bet dirbti bus galima", – teigė vadovė.

Savivaldybė kartu su Muzikiniu teatru įgyvendina ir kitus projektus.

Startuos rugpjūtį ar rugsėjį?

Bendra savivaldybės investicijų suma siekia apie 2 mln. eurų. Tačiau, N.Laužikienės teigimu, ši suma nėra tiksli.

Skaičiuojama, kad Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcija atsieis apie 25,5 mln. eurų. Pagal optimistinį planą darbai turėtų prasidėti rugpjūtį ar rugsėjį.

Dabar ruošiamasi skelbti viešąjį konkursą darbams. Baigiamos rengti techninės sąlygos.

"Jei viskas vyks sėkmingai, darbai prasidės rugpjūtį ar rugsėjį", – pabrėžė direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nekantrus

Nekantrus portretas
O kada Laužikienė išeis užtarnauto poilsio? Ji gal dar nepavargo, bet miesto kultūra ir kultūrininkai ... .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių