„Tautiška giesmė“ skambėjo įvairiomis kalbomis

Klaipėdoje, minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, šeštadienio popietę Atgimimo aikštėje pirmosios šalies himno eilutės skambėjo ne tik lietuvių, bet ir kitomis mieste gyvenančių tautų kalbomis. Tai – siekis parodyti, kad Lietuvos iškovota laisvė svarbi ne tik lietuviams, bet ir gausiai čia gyvenantiems kitataučiams, kuriems ši šalis tapo namais.

„Lietuva, Tėvyne mūsų, Tu didvyrių žeme“, –  šeštadienį Atgimimo aikštėje skambėjo ne tik lietuviškai, bet ir rusiškai, baltarusiškai, ukrainietiškai, žydiškai, armėniškai, taip pat azerbaidžaniečių, latvių, lenkų, vokiečių, totorių ir kitomis kalbomis.

Taip pat buvo galima sužinoti, apie ką giedama kitų šalių himnuose, kurie tiek originalo kalba, tiek išversti į lietuvių kalbą buvo eksponuojami specialiuose stenduose Atgimimo aikštėje.

Po tokios „kalbinės ekskursijos“ „Tautišką giesmę“ iškilmingai sugiedojo Klaipėdos universiteto mišrus choras „Pajūrio aidos“ (meno vadovas ir įkūrėjas doc. Algirdas Šumskis).

Į aikštę gausiai susirinkę miestiečiai su šeimomis džiaugsmingai reagavo į kitataučių sveikinimus, skirtus Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai.

Uostamiestis visuomet buvo daugiakultūris ir daugiatautis miestas. Vien šiuo metu Klaipėdos miesto savivaldybės Tautinių kultūrų centras vienija 15 įvairių tautinių bendrijų. Dauguma jų lygiai taip pat didžiuojasi būdami Lietuvos piliečiai ir džiaugiasi laisve bei jos teikiamomis galimybėmis, kaip ir lietuviai. Į šventę uostamiesčio Atgimimo aikštėje šiandien pakviesti visų Klaipėdoje gyvenančių tautų atstovai kartu švęsti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną.


Šiame straipsnyje: kovo 11tautiška giesmė

NAUJAUSI KOMENTARAI

valdas

valdas portretas
Jokio šventinio šurmulio, kurio šiokią dieną taip norisi. Kas tokią blogą-nuobodų šventimą sugalvojo - kultūros skyrius, žvejų rūmai, miesto šventės? Tikrai nesuprantu, ar jau nėra kam gero renginio padaryti?

Rūta

Rūta portretas
Buvau ir aš išėjusi po miestą pasivaikščioti. Nyku, nyku, nyku. Nieko daugiau, apart to triukšmo (kurio prasmės nesupratau) Atgimimo aikštėj. Keliolika žmonių, o mieste - tuščia...Tiesa, kavinėj prie Biržos tilto buvo keletas jaunuolių, kurie atėjo pabendrauti, kavos atsigeri. Kavo kaina nereali (kaip ir visa kita)...Liūdna ir tiek. Net fotografuoti nebuvo ką. Tie patys pernykščiai vaikų piešiniai, kuriuos apie 16 val nukabino...Ir, žinoma, vėliavos. O kas daugiau? Ogi nieko...Jokio šventinio šurmulio, kurio šiokią dieną taip norisi.

Rimalda

Rimalda portretas
Nuostabu! Tokią žvarbią diena, tiek daug pasklido po Klaipėdą jaunų šeimų:jos ieškojo savo vaiko piešinėlio Lietuvai, atėjo sugiedoti himno, parašyti ant "sienos" -"Aš jaučiuosi laisvas , kai..." Ačiū rengėjams, miesto merui ir kultūros skyriui,o ypač dalyviams, kurie netingėjo atsinešti savo pakilios nuotaikos.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių