Tarptautinė mokykla į Klaipėdą pritrauks užsieniečių?

Uostamiestyje planuojama steigti tarptautinę mokyklą. Ši idėja jau sudomino kelias Klaipėdoje įsikūrusias privačias ugdymo įstaigas.

Poreikį Klaipėdoje įkurti tarptautinę mokyklą išreiškė verslo bendruomenės. Netolimoje ateityje uostamiestyje, kaip ir sostinėje, vaikai turės galimybę įgyti sertifikuotą tarptautinės mokyklos išsilavinimo pažymėjimą. Esą tai svarbu norint vystyti investicijas mieste, prisikviesti aukštos kvalifikacijos specialistų iš užsienio.

Kol kas apie naujo pastato statybas nėra svarstoma. Minėta paslauga galėtų būti teikiama privačiose ugdymo įstaigose.

Anot Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, prabilus apie tarptautinės mokyklos steigimą, bandyta bent preliminariai išsiaiškinti jos poreikį.

"Atlikus tam tikrą analitinį darbą, apklausus įvairias asocijuotas verslo struktūras, paaiškėjo, kad poreikis nėra dramatiškai didelis. Kalbame tik apie užsieniečius, dirbančius Klaipėdos verslo įmonėse ir kurie norėtų naudotis šia galimybe. Tokių moksleivių yra apie dvi dešimtys. Todėl galvoti apie naujo pastato statybas tikrai per anksti. Kita vertus, akivaizdu, kad poreikis augtų atsiradus šiai paslaugai", – neabejojo pašnekovas.

Mokykloje būtų galima įgyti vidurinį išsilavinimą, atitinkantį tarptautinio bakalaureato reikalavimus.

Įstaigai, pasiryžusiai teikti šią paslaugą, privalu turėti specialią licenciją, mokymo programas anglų kalba, o tai toli gražu nėra pigu.

"Mokykla aktuali ne tik užsieniečiams, bet ir nemažai daliai viso Klaipėdos regiono gyventojų, galinčių sau tai leisti. Kitą savaitę susitiksime pakalbėti su Klaipėdos privačių ugdymo įstaigų, kurių bazėje būtų galima teikti šią paslaugą, vadovais. Paprašėme, kad jie atliktų kuo įmanoma tikslesnius skaičiavimus, kiek kainuotų visas procesas", – kalbėjo meras.

Tarptautinės mokyklos idėja domina Klaipėdos "Universa Via" tarptautinę mokyklą, Klaipėdos licėjų.

"Šioje situacijoje atliekame savotišką tarpininko vaidmenį, siekdami pagerinti verslo klimatą mieste. Klaipėdai, esant vienu iš valstybės ekonominių garvežių ir patraukliausių vietų investicijoms, idėja atrodo labai patraukli", – įsitikinęs V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas

Mindaugas portretas
O ar ši mokykla pasitarnaus emigrantų vaikams grįžti į Lietuvą? Greitai Lietuvoje bus kalbama ir rašoma visomis kalbomis tik ne lietuviškai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių