Tarp šauktinių – ir merginos

Pirmadienį prieš devintą ryto uostamiesčio Vytauto gatvėje prie regioninio karo prievolės komplektavimo skyriaus rikiavosi autobusai, lauke lūkuriavo būrys šauktinių artimųjų. Jie į Ruklą išlydėjo 140 jaunų žmonių, pasiryžusių atlikti karo prievolę.

Į skyrių buvo pakviesta šiek tiek daugiau jaunuolių, nei reikėjo. Taip apsidrausta, jei kuris pašauktasis dėl svarbių priežasčių negalėtų vykti balandžio 4-ąją. Dar apie 30 jaunų žmonių prisijungė prie šio būrio Tauragėje.

Po tris mėnesius truksiančio bazinio karinio rengimo visi jie tęs tarnybą Klaipėdoje esančiame Dragūnų batalione ir taps sausumos pėstininkais.

Didesnė dalis išvykusiųjų į Ruklą yra šauktiniai, pareiškę norą pirmumo teise, būtent dabar būti pašaukti, kita dalis – savanoriai. Prievarta pašauktų ir šį kartą nebuvo nė vieno jaunuolio.

„Dauguma tėvų yra nusiteikę pozityviai. Tiesa, dalis mamų labai išgyvena, bet kai pradedame su jomis kalbėtis, jos nesugeba paaiškinti, ko baiminasi. Klaipėdiečiai visada labiau nori tarnauti Dragūnų batalione arba karinėse jūrų pajėgose. Jie turi galimybę pakankamai dažnai susitikti su namiškiais. Viskas priklauso nuo jų užimtumo bei drausmės“, – patikino Regioninio karo prievolės komplektavimo skyriaus kapitonas Kęstas Andriuškevičius.

Pirmadienį didžiuliame būryje vaikinų, pasiruošusių išvykti į tarnybą, buvo dvi merginos. 21-erių floristikos specialistė Ugnė Giedraitė ir beveik 30-ties teologijos bei regioninės politikos mokslus krimtusi Eglė Rinkevičiūtė teigė abi svajojusios apie karinę tarnybą ir net planuojančios likti kariuomenėje ilgiau nei devynis mėnesius. Abi merginos turi brolius.

„Mane seniai traukia tokie dalykai. Mama paragino, o be to, mano draugas yra kariškis, jis – paramedikas. Planuoju įgyti karinę specialybę ir įsidarbinti kariuomenėje“, – atviravo U.Giedraitė.

„Būsime visi lygūs. Esu tikra, kad viskas bus gerai, pakelsime fizinius ir psichologinius krūvius. Pakankamai aktyviai sportavau, todėl neturiu baimių. Aš esu girdėjusi apie tarnybą, todėl einu tarnauti labai užsidegusi. Norėčiau ir aš likti tarnyboje ir po devynių mėnesių“, – neslėpė planų E.Rinkevičiūtė.

Ugnė ir Eglė girdėjo, kad Rukloje šiuo metu tarnauja bene 12 merginų, tad jos ten nesijaus vienišos, Dragūnų batalione jų yra dar daugiau. Merginos pastebėjo, kad kai kurie šauktiniai įsitempę, galbūt juos kausto nežinia.

Sūnus ir dukras lydėję tėvai ašarų neliejo, gal tik kelios mamos slėpė jaudulį. Atsisveikinimas su artimaisiais neužtruko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mazgas

Mazgas portretas
Šaunuoliai. Reikia pareigą Tėvynei atlikti.

to zzzz

to zzzz portretas
Vargšai buvo sovietmečiu, kai vaikinus išveždavo į visokius sachalinus, kurilus ar vidurines azijas. Dabartinė kariuomenės, palyginti su sovietų armija, rojus.

ZZZ

ZZZ portretas
Vargšai žmonės...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių