Tarp geriausiųjų – ir klaipėdiečiai

Praūžęs Konstitucijos egzaminas įrodė, kad ir uostamiesčio moksleiviai yra pilietiški, iniciatyvūs ir aktyvūs. Tarp nugalėtojų, kurie šią savaitę buvo pagerbti prezidentūroje – ir du Klaipėdos mokyklų auklėtiniai. Visuotinės teisinių žinių patikrinimo akcijos nugalėtojais tapo Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos mokinys Gilbertas Umbražūnas (8–10 klasių grupėje) ir Klaipėdos suaugusiųjų gimnazijos 4B klasės mokinys Tadas Girtas (11–12 klasių grupėje). T.Girto istorijos mokytoja, kuri ir lydėjo jaunuolį į apdovanojimo ceremoniją, yra Severija Rudeičinkienė.

Klaipėdos suaugusiųjų gimnazijos direktorė Daiva Križinauskaitė teigė, toks konkursas ir pasiektas įvertinimas – neabejotinas laimėjimas.

"Išskirtiniai mokiniai, kurie domisi, ieško, siekia, yra didelis džiaugsmas pedagogams ir visai mokyklos bendruomenei. Tokie renginiai ir skinami laurai paskatina ir kitus moksleivius dalyvauti įvairiuose projektuose, kurti, būti įvertintiems, išgirstiems ir pastebėtiems", – kalbėjo D.Križinauskaitė.

Konstitucijos egzamine geriausiai pasirodę klaipėdiečiai vyko į Vilnių ir buvo pagerbti prezidentūroje. Juos sveikino ir apdovanojo Prezidentė Dalia Grybauskaitė bei teisingumo ministras Juozas Bernatonis. Visų laimėtojų laukė projekto rėmėjų prizai.

Iš viso pirmajame etape dalyvavo 28 368 moksleiviai iš 473 mokyklų. Vertinant atskiras mokyklas, daugiausia, net 740 moksleivių, Konstitucijos egzaminą laikė Kauno Kazio Griniaus progimnazijoje. Toliau rikiuojasi Mažeikių Senamiesčio pagrindinė mokykla, kurioje egzaminą laikė 489 moksleiviai, ir Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinė gimnazija, kurioje Konstitucijos žinias tikrinosi 486 moksleiviai.

Į antrąjį etapą pateko 529 moksleiviai iš 195 mokyklų. Lyderė šioje kategorijoje buvo Viekšnių gimnazija, esanti Mažeikių rajone – ši mokykla aplenkė visas daug didesnių miestų mokyklas ir į antrąjį etapą delegavo net 15 moksleivių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Norėtųsi 2

Norėtųsi 2 portretas
Mokytojos pavardė yra Rudeičiukienė. Sėkmės Tau, Tadai!!!

Norėtūsi

Norėtūsi portretas
tikėti kad šalia prezidentės matome tikrą patriotą o ne eilinį jauną, plėšrų karjeristą.Sėkmės Lietuvi!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių