Talka parke suvienijo klaipėdiečius

Savaitgalį klaipėdiečiai Poilsio parke susibūrė tradicinei pavasarinei talkai. Teritoriją švarino gausus būrys uostamiesčio gyventojų. Šiais metais nuotaikinga ir vienijanti akcija įvyko penktą kartą.

Savaitgalį klaipėdiečiai Poilsio parke susibūrė tradicinei pavasarinei talkai. Teritoriją švarino gausus būrys uostamiesčio gyventojų. Šiais metais nuotaikinga ir vienijanti akcija įvyko penktą kartą.

Atėjusieji ne tik rinko sausuolius, šiukšles, ravėjo gėlynus, bet ir turėjo progą dalyvauti įvairiose atrakcijose bei pasišildyti arbata.

Visuomeninio judėjimo "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" vadovė Jolanta Norkienė pasakojo, kad šiemet dalyvauti talkoje registravosi rekordiškai daug žmonių.

Pasak talkos iniciatorės, tradicinis pavasarinis įvykis sulaukia vis didesnio susidomėjimo ir palaikymo.

"Džiaugiamės, kad prie akcijos prisijungė net aštuonios mokyklų klasės. Kaip ir kiekvienais metais, sulaukėme ir talkos senbuvių, parko bendruomenės narių, kurie teritorijos tvarkyti atvyksta nuolat. Visada malonu matyti ir žinomus uostamiesčio veidus – Arą Milešką, Mindaugą Būtą", – kalbėjo J.Norkienė.

Pasak jos, dalyvavimas talkoje miestiečiams teikia didžiulį džiaugsmą, o kartu stiprina tarpusavio ryšius.

"Puiku matyti besidarbuojančias šeimas su vaikais, jaunimą. Dalyvaudamas talkoje gali pajusti harmoniją su savimi ir gamta. Net ir didžiausi skeptikai po atliktų darbų jaučia didžiulį džiaugsmą, jog galėjo prisidėti prie gero darbo. Pastebiu, kad vieną kartą padalyvavę talkoje žmonės užsikrečia šia šaunia idėja. Juokaudama sakau, jog šiuo atveju galioja posakis – kartą paragavęs, negali sustoti", – akcentavo judėjimo "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" vadovė.

Jos įsitikinimu, po talkos gaunamos dalyvavusiųjų padėkos, skambučiai ir laiškai tampa didžiuliu paskatinimu, įrodančiu, kad tokios akcijos Klaipėdai labai reikalingos.

J.Norkienė pabrėžė, kad dėl kasmet organizuojamos talkos Poilsio parkas tampa vis gražesnis ir švaresnis.

Šiais metais surinktos pavienės šiukšlės, sausuoliai ir kitos bioatliekos artimiausiu metu bus išvežtos.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių