Takui – paskutiniai akcentai

Pėsčiųjų takas, einantis nuo Taikos prospekto iki Gedminų gatvės, jau seniai laukia atnaujinimo, mat buvo nutiestas prieš kelis dešimtmečius, kai buvo statomas aplinkui esančių gyvenamųjų namų kvartalas.

Klaipėdiečiai, kasdien vaikštinėjantys šiuo taku, jau seniai neduoda ramybės miesto valdžiai, vis priekaištaudami dėl susidėvėjusio tako ir neestetiškos jo aplinkos.

Tako remonto darbų projektuotojai ne kartą atsižvelgė į jiems pateiktas pastabas ir iki šių metų galo turėtų baigti projektą. Paskutiniai projekto derinimo akcentai savivaldybėje sudėlioti praėjusį penktadienį.

Artėjančių metų pradžioje planuojama skelbti darbų rangos konkursą. Jo laimėtojai turėtų iki kitų metų pabaigos atlikti remontą ir nudžiuginti gyventojus.

Čia bus atnaujinama tako danga. Senosios šaligatvio plytelės bus pakeistos trinkelėmis.

Ketinama nukirsti kelis senus medžius ir pasodinti daug įvairių rūšių naujų, kad visais metų laikais jie džiugintų žmones.

Numatoma įrengti ne vieną gėlyną ir pastatyti kelias klombas gėlėms.

Prie tako turėtų atsirasti poilsio vietos, apšvietimas, bus įkurdinti suolai, šiukšliadėžės.

Šiuo taku turėtų draugiškai dalytis pėstieji ir dviratininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Salia esantys konteineriai nera nauji, ir tikrai nera auksti. Ir visgi, Jus manote, kad tai yra svari priezastis mesti siuksles ant suoliuku?

Koks

Koks portretas
Piktas Anonimas. Kaip dauguma bobučių gali mesti šiukšlės į naujus konteinerius? Dauguma jų yra aukštesni už senus žmones. O apie tai , kad dangtį pakelti. Tai tikrai ne senam žmogui.

Anonimas

Anonimas portretas
Gal ir papildomu konteineriu atsiras salia ? Tai bobutes savo buitines siuksles meta i siuksliadezes prie suoliuku. Po savaitgalio buna taip kad aplink suoliukus pilna siuksliu maisu, netgi ant paciu suolu palieka! O jeigu pasakai bobutems kad nemestu cia, tai dar apsaukia per visa aleja... Geda pensininkams.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių