Taksistų tramdymas uostamiestyje – bevaisis

Klaipėdos taksistų savivalė, o labiausiai – piktybiškas atsisakymas įjungti taksometrus toliau siutina miestiečius. Valdininkai ieško kompromiso ir siūlo kurti lengvųjų automobilių taksi asociaciją, analogišką jau esančiai Kaune.


 

Klaipėdos taksistų savivalė, o labiausiai – piktybiškas atsisakymas įjungti taksometrus toliau siutina miestiečius. Valdininkai ieško kompromiso ir siūlo kurti lengvųjų automobilių taksi asociaciją, analogišką jau esančiai Kaune.

Veja iš automobilio

Pastaruoju metu sparčiai auga klaipėdiečių nepasitenkinimas taksi paslaugomis. Piktinamasi, kad įvedus naują valiutą vairuotojai manipuliuoja padidėjusiais tarifais arba apskritai vengia įjungti taksometrus. Dėl to dažnai tarp paslaugos teikėjų ir klientų įsižiebia konfliktai.

"Dirbama nesąžiningai. Penktadienio vakarą įsėdau su vaiku ir paprašiau parvežti namo. Pastebėjau suktybę, todėl liepiau dirbtinai neilginti kelio. Atsakė, kad kiemais nevažinėja, liepė išlipti iš mašinos ir dar iškeikė negirdėtais žodžiais. Matyt, kalėjimo žargonu. Mano vaikas buvo pašiurpęs", – nemalonia patirtimi dalijosi klaipėdietė Aušra.

Jai antrino Aurelija, kurios už kelių kilometrų atstumą vairuotojas paprašė 20 eurų.

"Tik vėliau pastebėjau, kad taksometras neįjungtas. Kadangi važiavau nelegaliai, išlipau nesusimokėjusi. Jei jie piktybiškai elgiasi, nusprendžiau atsakyti tuo pačiu", – aiškino moteris.

Vežiojasi degtinės

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiojo specialisto Donato Jaruševičiaus, šiuo metu uostamiestyje užregistruoti 672 galiojantys taksi leidimai. Pernai verstis taksi veikla buvo išduoti 208, o 2014-aisiais – 177 leidimai.

Taksi kontrolę uostamiestyje atliekanti viešoji įstaiga "Klaipėdos keleivinis transportas" kartu su pareigūnais organizuoja specialius reidus.

Pastarąjį kartą vykęs patikrinimas pažėrė staigmenų. Iš keliolikos sustabdytų vairuotojų penki jų klientus vežiojo neįjungę taksometrų, vieno bagažinėje rasta degtinės, kitas nubaustas už rūkymą prie vairo.

Tai, kad uostamiestyje taksistai nevengia su savimi vežiotis alkoholio ar neįjungia taksometrų, jau seniai nestebina. Anot "Klaipėdos keleivinio transporto" Teisės ir kontrolės skyriaus viršininko Juliaus Pauliko, pastaruoju metu išaiškinama vis didesnių pažeidimų.

"Bendradarbiaujame su pareigūnais, bandome kovoti. Tačiau iš nagrinėjimui gaunamų žmonių skundų ir policijos atsiųstos medžiagos matyti, kad situacija nėra pati geriausia. Darome, ką galime. Dauguma atvejų yra tipiniai – žmonės piktinasi dėl neįjungto taksometro, o vairuotojai aiškina, kad keleiviai buvo neblaivūs, konfliktavo, atsisakė mokėti", – kalbėjo pašnekovas.

Anot jo, sankcijų dydžiai nėra maži, tačiau vairuotojai vis tiek surandama būdų, kaip jas apeiti.

"Jei atimamas leidimas, nusiima plafoną ir dirba nelegaliai. Nubaudi už vieną pažeidimą, žiūrėk, jau reikia bausti už kitą. Vyksta katės ir pelės žeidimas", – palygino J.Paulikas.

Steigs taksi asociaciją?

Buvo manoma, kad įsigaliojusi nauja gyvenamosios vietos deklaravimo tvarka, kai, populiariai tariant, prie savivaldybės prisiregistruoti gali tik benamiai, bent kiek pažabos taksistų savivalę. Vis dėlto Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus tuo suabejojo.

"Juk pati teisinė bazė lieka ta pati – labai liberali. Atliekami planiniai patikrinimai, kurių metu stebimas taksistų darbas. Taikant tokias priemones situacija šiek tiek pagerėja. Mano manymu, reikia kurti lengvųjų automobilių taksi asociaciją, kad būtų su kuo kalbėtis apie kylančias problemas. Rimtesnių įmonių atstovai vis žada įsteigti, tačiau nieko nevyksta. Pašnekesys tuo ir baigiasi", – kalbėjo vedėjas.

"Klaipėdos keleivinio transporto" direktoriaus Gintaro Neniškio manymu, esant naujai deklaravimo tvarkai taps paprasčiau kovoti su nesąžiningais taksistais.

"Kai kurie asmenys anksčiau savo gyvenamąją vietą nurodydavo savivaldybės adresu, todėl būdavo beviltiška juos surasti. Dabar, tikimės, atsiras daugiau tvarkos", – tvirtino direktorius.

Jo žodžiais, esminė problema yra ta, kad kone bet kuris savivaldybės leidimą veiklai vykdyti gavęs fizinis asmuo gali užsiimti taksi verslu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

paralyžius,liberalai

paralyžius,liberalai portretas
Miesto valdininkų skaičius auga, kaip ant mielių. Meras tik perrinktas, pasikėlė sau ir pavaduotojams algas( tarybos, savos, pritarimu). Dabar ieško kaip padėti turtuoliams "Viktorijos" savininkams, nuomojant šį viešbutį savivaldybės klerkams... ir niekaip nesusitvarko su taksi vairuotojais? Absurdų absurdas.

nagi

nagi portretas
Taksistų tramdymas uostamiestyje – bevaisis, vairuotojų laikančių mašinas vejose - bevaisis, vagiančių tiesiog dienos metu - bevaisis, besikeikiančių ir šiukšlinančių - bevaisis...Sakykit, ar ką nors gali mūsų valdžia??? Jei nieko negalit, užleiskit vietas kitiems.

Buves Taksi vairuotojas

Buves Taksi vairuotojas  portretas
Nejungiami skaitliukai yra nakti nes be svesaforu ir eismo nieko nepavyks uzdirbti su tokiais juolingais tarifais palyginkite su kaunu ar vilniu zmones atvaziave is ten juokiasi is musu kainu ir palieka arbatos tirk kiek kelione kainuoja. Nepamirskite kad jus vaziuojat su taksi o ne su autobusu norite vazinetis uz centus naudokites viesuoju transportu o jei kainos netenkina nakti pravaziuokite diena toki atstuma ir patys prasysite isjunkti skaitikli visi nori uzdirbti manau jei butu firmu sutatimas del tarifu o ne karas kad mes pigiausi tomet nekiltu bedu del skaitliuko jungimo .
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių