Taksi vežėjai nori Žvejų gatvės

Klaipėdos senamiesčio gyventojų bendruomenė siekia išguiti triukšmadarius taksistus iš Žvejų gatvės ir prašo įmonių atstovų persikelti 20 metrų toliau nuo gyvenamųjų namų.

Įgriso triukšmingi barniai

Tačiau verslininkai vežėjai nenori užleisti nė centimetro senamiesčio žemės. Vežėjai aiškina, kad vos tik jie pasitrauks iš įprastų stovėjimo vietų, jas užims konkurentai.

Senamiesčio gatvės gyventojams jau įgriso nuolatiniai barniai su triukšmadariais.

"Pastebėjo, kad yra trys triukšmo šaltiniai. Tai yra naktį veikiantys barai, taksi automobiliai, kurie stovi įjungtais varikliais, ir įkaušę barų lankytojai. Mes nekariaujame, tik norime gražiai susitarti. Sužinoję, kad taksi vežėjai susibūrė į asociaciją, pakvietėme jos atstovus pasikalbėti", – aiškino senamiesčio bendruomenės pirmininkas Andrius Petraitis.

Gyventojai siūlo išeitį – prašo taksistų stovėti Žvejų gatvėje ties Dramos teatru.

"Siūlysime Klaipėdos savivaldybės administracijai įrengti kelio ženklą, žymintį taksi automobilių stovėjimo vietą išilgai Žvejų gatvės, palei Dramos teatro sieną. Dabar čia gali stovėti bet kas. Turime nuotraukų, kuriose matyti, kad kitoje gatvės pusėje, kur yra vietos taksi automobiliams, stovi privačios mašinos, o ir patiems taksistams trūksta vietų", – pastebėjo senamiesčio gyventojų atstovas.

Pasidalijo miestą

Žvejų gatvės bendruomenė prašys savivaldybės uždrausti eismą Žvejų gatve ištisus metus nuo 23 ar 24 valandos. Draudimas galios iki 5 ar 6 val. ryto.

"Realiai juk niekas nepasikeis, automobiliai persikels už 20 metrų. Bet Klaipėdos taksi vežėjų asociacija nepriima mūsų siūlymo. Klausėme, kaip toks pokytis atsilieps jų finansams. Pagrįsto atsakymo negavome, tik išgirdome, kad mieste veikia kažkoks taksi bendrovių pasidalijimas teritorijomis. Tik trys įmonės gali klientų laukti senamiestyje", – tikino A.Petraitis.

Gyventojai norėtų, kad taksi automobiliai iš viso galėtų persikelti kitapus sankryžos ir įsikurtų prie senosios perkėlos.

Baudė ne kartą

Žmonės ne kartą yra skundęsi policijai ir Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui dėl naktimis ramybės neduodančio triukšmo. Vien Žvejų gatvėje naktimis išsirikiuoja nuo 10 iki 20 taksi automobilių.

"Ir mes ne kartą esame juos tikrinę, baudę. Tačiau reikia pastebėti, kad vasarą eismas Žvejų gatvėje yra ribojamas, nes čia įsikuria lauko terasos. Visiškai eismo nenorėtų riboti net ir vietos verslininkai. Tačiau manau, kad siūlymus turės įvertinti Saugaus eismo komisija", – pastebėjo Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Pasak V.Valio, mažiausiai trys barai senamiestyje užvėrė duris, nes gyventojai nuolat skundėsi dėl keliamo triukšmo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauk dušmanus

Lauk dušmanus portretas
Smirdinčius su treningais dušmanus reikia vyti lauk iš senamiesčio !!!!! Stovi ant važiuojamosios dalies dvejom eilėm. Kodėl jiems leidžiama tokia laisvė????? Kur policijos reidas? Per juos ir uždarinėjami barai

marija

marija portretas
hotelio savininko norai, o ne gyventojų

mda

mda portretas
Aš žvejų gatvėje nebeinu į ten esančius barus. Nenoriu palaikyti verslo kuris nusispjauna į viso rajono žmones.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių