Take skaičiuos dviratininkus

Po metų startuos pėsčiųjų-dviratininkų tako, besidriekiančio Taikos prospekte nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvės, remontas. Planuojama ne tik sutvarkyti jo dangą, želdinius, bet ir įrengti suoliukus, užuovėjas, dviratininkų skaičiuotuvus.

Dabar tako, besidriekiančio Taikos prospekte nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvės, būklė prasta. Danga susidėvėjusi, nėra apšvietimo, paseno ir gėlių klombos.

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas atkreipė dėmesį, kad ypač prasta pėsčiųjų tako pusė. Ji yra žemiau nei dviratininkams skirta zona, tad dažnai būna apsemiama. Tada pėstieji eina dviračių taku, kyla konfliktų.

Aplinkinių namų gyventojai ne kartą kėlė klausimą, kada bus remontuojamas šis takas. Žmonės piktindavosi susidėvėjusiomis trinkelėmis, pamirštais gėlynais.

Šio tako atnaujinimo darbai patenka į miesto tikslinę teritoriją, kurios viešosioms erdvėms ir objektams numatytos didelės investicijos. Rengiamas techninis projektas.

Planuojama atnaujinti pėsčiųjų ir dviratininkų takus, įrengti daugiau stovėjimo vietų automobiliams, sutvarkyti želdinius. A.Šulcas tvirtino, kad žalioji erdvė išliks. Numatyta šalinti tik prastos būklės medžius. Planuojama įrengti ir naujus gėlynus.

Taip pat atsiras įrenginys, skaičiuojantis pravažiuojančius dviratininkus. Tokius rekomenduojama įrengti magistraliniuose dviračių takuose. Taip pat prašoma užtikrinti tokį jų plotį, kad prasilenktų keturi dviratininkai: du važiuojantieji į vieną, du – į kitą pusę.

Take ketinama sumontuoti ir gatvių apšvietimo žibintus. Dabar jie yra tik prie važiuojamosios dalies. Ją ir taką skiria žalioji zona, tad prie daugiabučių namų esančiame take vakarais yra gana tamsu. Ketinama įrengti ir poilsio zonas, kur žmonės galėtų prisėsti.

Pirminė tako atnaujinimo idėja buvo pristatyta visuomenei. Pasak A.Šulco, sulaukta daug pastabų ir iš miestiečių, ir iš specialistų. 11 pastebėjimų pateikė Lietuvos dviratininkų bendruomenės atstovai. 99 proc. jų buvo pritarta.

"Vertiname siūlymus. Atsižvelgiame į juos. Siekiama, kad takas būtų patogus, saugus ir pėstiesiems, ir dviratininkams, jog žmonėms būtų smagu ne tik čia išeiti, bet ir kokius nors saldainius, ledus ar limonadą parduoti", – tvirtino vicemeras.

Planuojama, kad techninis projektas bus parengtas kitais metais. Tada bus skelbiamas darbų konkursas. Nuo jo sėkmės priklausys, kada startuos remontas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kl

Kl portretas
O kodel neskaiciuos pesciuju, o tik dviratininkus? Dar galima butu suskaiciuoti suniukus ir katiniukus, prabegancius dviraciu takeliais ir paliekancius savo kakutes, kad galima butu suskaiciuoti, kiek mieste reikia maiseliu ekskrementams. Automobilius kas be ko reikia suskaiciuoti, ypac tuos, kurie perejose pavojingi dviratininkams. O jei rimtai, tai tikrai nebeturime kur det pinigeliu. Gal geriau investuot i dviraciu ar pesciuju takelius ten, kur ju tikrai reikia.

klp

klp portretas
o savivaldybe nenori dar vieno etato - kiek nusis...ka viesajam tualete? a? gal simonavicuite ten idarbint uzn ta pacia alga?

Protingais

Protingais portretas
Sprendimas. Tam savivaldybė gaus dar ne vieną etatą, kas prižiūrės skaičiuotuva , kas remontui ruoš ir dar ves apskaitą.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių