Tailande apsilankęs klaipėdietis gailėjosi tik dėl vieno dalyko

Aistringas keliautojas – gelbėtojas Aleksandras Siakki yra aplankęs nemažai pasaulio šalių, tarp jų – ir tolimajame Šiaurės Amerikos žemyne. Tačiau tik visai neseniai klaipėdietis pirmąkart išsiruošė į neretam lietuviui jau gerai pažįstamą Tailandą. Ir, kaip patikino, nenusivylė nė viena čia praleista diena.

Valandos pralėkė it akimirkos

Savarankiškų kelionių būdą propaguojantis Aleksandras neneigė, jog, viena vertus, taip yra ekonomiškiau, kita vertus, bendraujant su vietiniais gidais ir žmonėmis, galima sužinoti bei patirti gerokai daugiau nei organizuotose išvykose.

Jau pirmąją dieną Tailande klaipėdietis skyrė pažintinei "programai". Tiesa, Puketo salos "Fantasea" komplekse keliautojas ne tik sėmėsi žinių apie Tailando tradicijas bei kultūrą, bet ir pramogavo.

"Tai didžiulis parkas, kur senoviniuose kaimuose galima pamatyti, kaip prieš daugelį metų gyveno tailandiečiai, išvysti tailandietiškų kovų scenas ir pan. Ištisą dieną vis kažkas nepertraukiamai vyksta, lankytojams siūloma vaišintis švediško stalo gėrybėmis. O vakare rodomas įspūdingas teatralizuotas trijų dalių šou, kuris supažindina su senąja šalies istorija, religija. Šis šou buvo sukurtas 2011 m., jame vaidina apie 150 aktorių, keliasdešimt dramblių bei kiti gyvūnai. Tai ir teatras, ir cirkas vienu metu su gausybe specialiųjų efektų, šokiais, dainomis, žaidimais. Viskas vyksta labai dinamiškai, o į šį veiksmą įtraukiama ir publika. Tad trys valandos pralekia akimirksniu", – pasakojo Aleksandras.

Klaipėdietis nepraleido progos pasinerti ir į naktinio gyvenimo, kuriuo garsėja didžiausias Puketo salos kurortas Patongas, sūkurį. Klubai, diskotekos, barai, restoranai – pramogų ištroškę poilsiautojai linksmybėse gali maudytis kasnakt iki paryčių.

"Patongas žymus ir puikiu paplūdimiu, čia irgi gausu įvairių atrakcijų poilsiautojams, vandens sporto aistruoliams. Tačiau mūsų paplūdimiai geresni, – šyptelėjo ilgametę patirtį turintis uostamiesčio gelbėtojas, – tik tiek, kad pas mus oras ne visada lepina."

Leidosi į piratų urvus

Tailando kurortuose poilsiaujantys svetimšaliai masinami ir ekskursijomis į nuostabaus grožio salas. Nuo gausybės pasiūlymų gali net susisukti galva, pripažino Aleksandras.

Klaipėdietis pasirinko apžiūrėti garsiąją Džeimso Bondo salą Phangnga įlankoje, kuri filme apie legendinį agentą 007 buvo įamžinta daugiau nei prieš keturis dešimtmečius.

Priplaukti arti laivais prie nacionalinio parko teritorijoje esančios salos draudžiama dėl pavojingos, staiga į apačią siaurėjančios uolos formos. Įprastai Džeimso Bondo sala apžiūrima plaukiant valtele arba stebima iš Koh Ping Ghan įlankos paplūdimio.

"Pakeliui iki Džeimso Bondo salos iš laivo gali pamatyti ir Puketą. Apskritai įvairių salų gausu, jų vaizdai pakeri, tačiau gali tik gėrėtis, nes visur – uolos, nepriplauksi, neišlipsi. Iki kelionės tikslo iš laivo mus plukdė baidarėmis, man pasitaikė labai šaunus gidas, bemat suradome bendrą kalbą. Kadangi buvo atoslūgis, galėjome įplaukti ir į urvų vidų, kurių viduje atsiveria nuostabios lagūnos – idealus prieglobstis piratams pasislėpti", – šmaikštavo pašnekovas.

Aleksandro kelionę į Tailandą vainikavo įspūdžiai dabartinėje šalies sostinėje Bankoke bei anksčiau šį titulą turėjusiame Ajutajos mieste.

Atvykus į naują vietą klaipėdietis rekomenduoja naudotis ne taksi, o viešuoju transportu – autobusais, antžeminiais metro. Tai ne tik pigiau, bet ir įdomiau, tikino pašnekovas, keliaujant tokiu būdu galima įdėmiau apžiūrėti miestą.

Šventoje vietoje šortai – tabu

Dinamiškas, modernus, kontrastingas – Bankokas, kuriame gyvena daugiau nei 10 mln. žmonių, yra vienas labiausiai lankomų miestų, o kai kurių šaltinių duomenimis, praėjusiais metais tai buvo daugiausiai keliautojų pritraukęs pasaulio megapolis.

Turistinių gidų "topų" viršūnėje neabejotinai puikuojasi istorinis sostinės centras – karališkieji rūmai, kurių statybų pradžia datuojama 1782 m.

Kartu su vienuolynu, šventyklomis, pagoda auksu tviskantis rūmų kompleksas užima daugiau nei 200 tūkst. kv. m plotą, aplink jį driekiasi beveik 2 km sienos. Smaragdinio Budos vienuolyną garsina žymioji Smaragdinio Budos statula, skurta iš vientiso nefrito luito.

Šventoje laikomoje vietoje būtina paisyti tam tikrų aprangos reikalavimų – šortai ar trumpi sijonai čia netoleruojami. Tiesa, lankytojai vietoje už 5 eurus gali įsigyti pakaitines kelnes.

"Nors skelbiama, kad prieš išeinant jas galima priduoti, aišku, niekas jų nepriėmė", – šyptelėjo pašnekovas.

Po ekskursijos karališkuosiuose rūmuose keliautojas patraukė į garsųjį Bankoko kinų kvartalą (Chinatown).

"Šią vietą tiesiog būtina aplankyti – judesys, šurmulys, galima sakyti, kinų kvartale gyvenimas verda visą parą. Čia gatvė tampa didele valgykla, kur visa ko gausus pasirinkimas ir labai skanus maistas – sriubos, mėsos patiekalai, jūrų gėrybės, kartais nė nesupranti, ką valgai. Net nepastebėjau, kaip šioje vietoje užstrigau 3 valandoms", – pasakojo keliautojas.

Linksmybės – be alkoholio

Pakeliui į viešbutį klaipėdietis užsuko ir į didžiausią Bankoko parką Lumphini, kuriame tuo metu kaip tik vyko didžiulė šventė – turizmo dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miau

miau portretas
Stebeti drambliu pasirodymus ir jais zavetis - labai zema. Tai galima palyginti su pagyromis kad Tailande pasimylejo su nekalta desimtete (kas irgi priimtina tam tikro mentaliteto zmonems)

Tipo

Tipo portretas
per vasarą gelbėtoju uždirbo tiek,kad gali paskui keliaut :)geros algos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių