Šviežių žuvų turgelį žada atidaryti birželio pabaigoje

Danės krantinėje birželio pabaigoje turėtų būti pradėta prekiauti šviežiomis žuvimis, jei vėl neiškils nenumatytų trukdžių. Laikini prekybos paviljonai jau pastatyti. Juos liko prijungti prie nuotekų tinklų.

Danės krantinėje birželio pabaigoje turėtų būti pradėta prekiauti šviežiomis žuvimis, jei vėl neiškils nenumatytų trukdžių. Laikini prekybos paviljonai jau pastatyti. Juos liko prijungti prie nuotekų tinklų.

Dėl tinklų kilo problemų

Problemos, su kuriomis susiduriama, rengiant prekybos šviežiomis žuvimis vietą, ketvirtadienį aptartos Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos posėdyje.

„Paviljonai jau pastatyti. Viskas artėja prie pabaigos. Reikia aptarti problemas, su kuriomis dar susiduriama, kiek turi dirbti paviljonai“, – tvirtino komisijos pirmininkas Valerijonas Bernotas.

Prekybos šviežiomis žuvimis vietas, einant Šiaurinio rago link, įrenginėjančios įmonės „Klaipėdos laivų remontas“ Infrastruktūros ir energetikos tarnybos viršininkas Gintaris Milvydas tvirtino, kad problemų kilo dėl paviljonų pajungimo prie nuotekų tinklų.

„Įstrigome. Manėme, kad leidimą bus gauti paprasčiau. Paaiškėjo, kad reikia gauti ir sąlygas iš įmonės „Klaipėdos vanduo“. Pastarąsias jau turime, bet jos yra mums per sunkios“, – komentavo vadovas.

Pasak G.Milvydo, planuota paviljonus pajungti į lietaus nuotekų tinklus. Šie yra po vagonėliais. Tačiau įmonė „Klaipėdos vanduo“ nurodė jungtis į nuotekų tinklus, kurie yra už 160 metrų.

„Tokių statybos darbų juk nepradėsime. Jei gautume leidimą jungtis į nuotekų tinklus, darbus baigtume per dvi savaites“, – tvirtino vadovas.

Surado kompromisą

Įmonės „Klaipėdos vanduo“ Plėtros departamento direktorė Dalia Venckūnienė aiškino, kad problema yra ta, kad paviljonai pastatyti ant lietaus vandens nutekėjimo kolektoriaus. Tai yra ir avarinis išleidėjas, kuriuo vanduo būtų išleidžiamas, jei kiltų ekstremali situacija.

„Leidžiamės į kompromisą. Leidžiame pasijungti į nuotekų tinklus, jei savininkai įsipareigotų, susidarius ekstremaliai situacijai, savo lėšomis per 1-2 val. patraukti vagonėlius. Tačiau tokiu atveju reikia tartis su miesto savivaldybe“, – teigė vadovė.

Pasak V.Bernoto, tinklų klausimą pavyks išspręsti. Tą garantavo ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

džionis

džionis portretas
Teisingas komisijos pirmininko pasiūlymas komisijos nariams tvirtinti koordinatoriumi šviežia žuvimi Rimeikį davė teigiamą rezultatą.Įžvalgus komisijos pirmininko pasiūlymas pasirinkti žmogų, kuris darbą padaro iki galo ir sąžiningai. Pasirodo, kad skirtingų partijų nariai žiūrėdami ir spręsdami reikalus pragmatiškai gali pasiekti teigiamų rezultatų. Tai pavyzdys, kaip reikia dirbti. Sėkmes visai žuvininkystės reikalų komisijai. AČIŪ už pagalbą žvejams.

Bilas

Bilas portretas
na pagaliau Bernotas savo pasiekė. Jis pasirodo turi dar garo. Galvojau, kad nebepavyks. Tik dabar kad neatiduotų valdyti kokiam turgui. Turi prižiūrėti rimta žvejų kompanija ar asociacija ir prekyba vyktų tik pačių žvejų šviežia žuvimi. Čia manau Rimeikio kompetensija, jis geriausiai jau žino situaciją.

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Pagaliau Klaipėda turės žuvies turgelį ir miesto gyventojai galės pigiau įsigyti šviežios žuvies. Norime padėkoti gerbiamam Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nariui Valerijonui Bernotui už atliktą reikšmingą darbą ir pasiektą visus mus džiuginantį rezultatą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių