Šviesa laiptinėje įplieskė konfliktą

Prie Pilies gatvės 5-ojo daugiabučio namo laiptinės įrengtas apšvietimas įplieskė konfliktą tarp gyventojo ir pastato administratoriaus. Klaipėdietis piktinasi, kad naktimis lemputė šviečia per ilgai, o specialistai jos tinkamai nesureguliuoja.

Problemos niekaip neišsprendžia

Pilies gatvės 5-ajame name gyvenantis Jonas Skėrys pasakojo, kad problemos dėl prie laiptinės įrengto lauko apšvietimo prasidėjo prieš metus.

Tada dar namą prižiūrėjo įkurta bendrija.

"Mūsų namas – renovuotas. Įrengtas ir į judesius reaguojantis apšvietimas. Ne tik pačiose laiptinėse, bet ir lauke. Šviestuvas – prie laiptinės durų. Ateini, žibintas užsidega, padega, kol atsirakini duris, įeini į laiptinę, o tada užgęsta", – kalbėjo gyventojas.

Pasak klaipėdiečio, tokiu principu turėtų veikti visi prie laiptinių durų įrengti šviestuvai.

Tačiau prie pirmosios, vyro teigimu, tamsiuoju paros metu žibintas šviečia nuolat.

"Dega apie 20–30 min., kai kitur tik minutę. Kažkas yra padaryta davikliui. Prabėga katė kieme ir šviečia pusvalandį, pravažiuoja mašina – vėl tas pats", – tvirtino gyventojas.

Dėl problemos vyras kreipėsi į tuometę bendrijos pirmininkę.

Jis domėjosi, ar buvo gautas gyventojų sutikimas, kad šviesa prie pirmosios laiptinės šviestų ilgiau nei prie kitų.

"Pasakė, kad leidimas nebuvo gautas, tačiau situacija nepasikeitė", – teigė klaipėdietis.

Paaiškinimai vyro neįtikino

Kovą Pilies gatvės 5-ojo namo administravimą perėmė įmonė Būsto plėtros ir investicijų centras.

J.Skėrys pradėjo reikalauti, kad naujasis administratorius sureguliuotų šviestuvą.

"Ne kartą kreipiausi, bet vėl niekas nesikeičia. Pavaduotojas aiškina, kad reguliuoja, bet gyventojai vėl atsuka. Nemanau, kad jis apskritai tai daro", – dėstė gyventojas.

Klaipėdietis administratoriui siūlė nupirkti naują daviklį, kad prie laiptinių visur šviestų vienodai.

Vyras net surinko daugumos gyventojų parašus, kurie nori, jog problema būtų išspręsta.

"Įmonės pavaduotojo paaiškinimai mane stebino. Jis tvirtino, kad apšvietimui sunaudojama mažai elektros, gyventojai tikrai nepatiria nuostolių, kad toks pat daviklis yra ir prie kitų laiptinių. Tikina, kad prie pirmosios laiptinės šviesa ilgiau dega, nes namas kampuotas. Tad esą negalima sureguliuoti. Kažkoks absurdas", – piktinosi vyras.

J.Skėrys atkreipė dėmesį, kad už žibinto sureguliavimą pasisakė gyventojai iš kitų laiptinių, bet ne iš pirmosios.

"Matyt, nenori, nes jų mašinas apšviečia. Tačiau kodėl žmonės turi daugiau mokėti už bendro naudojimo elektrą, jei kažkas neatlieka savo darbo? Miške žvėris suskaičiuoja, o čia žibinto nesureguliuoja", – stebėjosi vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dzeris

Dzeris portretas
Kazkoks trenktas pensininkas... Jam ta elektra kainuoja tik kelis centus, nes prozektorius LED, galingumas 10-20 w, padalinus ant visu gaunasi labai pinigu. Matyt senis nukvako ir nori demesio. Senatvinis marazmas prastas dziaugsmas...

tam joppp

tam joppp portretas
Tau gi rašo kad jos sureguliuotos. Bet sureguliuotos ne taip kaip konkrečiam veikėjui norisi. Ir čia ne laiptinėje esanti lempa, o lauke.

joppppp ..

joppppp .. portretas
tokias su jutikliais turime laiptinėje , jos tikrai yra reguliuojamos ir pagal laiką ir pagal kampą ...Na sureguliuotos jos buvo gal prieš 3 metus , nereikia ilgo sėdėjimo kas tris dienas .... Taigi problemos nėra :)
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių