Švęs miestai partneriai

  • Teksto dydis:

Uostamiestyje pirmą kartą rengiama Miestų partnerystės šventė, į kurią atvyks su Klaipėdos miesto savivaldybe susigiminiavusių miestų delegacijos.

Spalio 8–10 d. miestų partnerių atstovai susitiks paminėti bendradarbiavimo sukakčių, atnaujinti ryšių, susipažinti su Klaipėdos plėtros naujienomis, aptarti ateities planų, kurių įgyvendinimui galima pasitelkti bendrą patirtį ir idėjas.

Uostamiestis turi net 16 miestų partnerių. 25-erius metus Klaipėda bendradarbiauja su Karlskrona (Švedija) ir Kudži (Japonija), 20 metų – su Kotka (Suomija), 10 metų – su Odesa (Ukraina) ir Čingdao (Kinija).

Klaipėdos miestai partneriai taip pat yra Gdynė (Lenkija), Zasnicas, Manheimas ir Liubekas (Vokietija), Liepoja (Latvija), Debrecenas (Vengrija), Mogiliovas (Baltarusija), Kaliningradas, Čerepovecas (Rusija), Šiaurės Tainsaidas (JK), Klivlandas (JAV). Šventėje dalyvaus ir partnerystės su Klaipėda siekiančio Gruzijos uostamiesčio Poti atstovai.

Tarptautinėje arenoje aktyvūs miestai padeda įgyvendinti šalies užsienio politiką, įtvirtinamas ir skleidžiamas teigiamas šalies įvaizdis, o miestui sukuriama tarptautinių susitikimų vietos reputacija, suteikiama galimybė specialistams ir gyventojams įsijungti į įdomią tarptautinę veiklą.

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami aktyviai dalyvauti Miestų partnerystės šventėje ir apsilankyti renginiuose.
Daugiau sužinoti apie uostamiesčio savivaldybės miestus partnerius bus galima apsilankius lauko ekspozicijoje, kuri spalio 1–8 d. išsidėstys Danės skvere prie paminklo "Arka".

Spalio 8 d. 17–18.30 val. Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje bus pristatytos filmų ištraukos apie miestus partnerius. Pamatyti visus filmus apie susigiminiavusius su Klaipėda miestus bus galima spalio 8–9 d. Klaipėdos apskrities I.Simonaitytės bibliotekoje, Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centre, o meninis filmas apie Manheimą bus rodomas S.Dacho namuose.

Spalio 8 d. 14 val. visi kviečiami į vargonininkės iš Liubeko Dagmar Koptein koncertą Klaipėdos universiteto Menų fakulteto koncertų salėje, o spalio 9 d. 17 val. – Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje.

Miestų partnerystės šventę vainikuos Draugystės koncertas, kuris vyks spalio 10 d., penktadienį, 18 val. Klaipėdos koncertų salėje. Koncerte dalyvaus įvairių žanrų atlikėjai iš Klaipėdos miestų partnerių, į šventę atvykę kartu su delegacijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių