Šventosios jūrų uostas pateko į Palangos rankas

Seimas priėmė Šventosios valstybinio jūrų uosto pataisas, kuriomis nuspręsta nuo liepos 1 d. pertvarkyti Šventosios valstybinį jūrų uostą į ne valstybinį, o jo valdymą patikėjimo teise perduoti Palangos miesto savivaldybei.

Anot pasiūlymo iniciatorių, toks Šventosios valstybinio jūrų uosto reorganizavimas turės teigiamą įtaką jo administravimui, bus operatyviau sprendžiamos regioninės problemos. Už naujas įstatymo nuostatas balsavo 98 Seimo nariai, susilaikė 1 parlamentaras.

Pagal priimtas pataisas Šventosios jūrų uosto žemę, akvatoriją ir uosto infrastruktūrą patikėjimo teise valdys, naudos ir ja disponuos Palangos miesto savivaldybė. Šventosios jūrų uosto naudojimo taisykles ir Šventosios jūrų uosto laivybos taisykles tvirtins Palangos miesto savivaldybės taryba.

Įstatyme įtvirtinta, kad uostas bus skirtas ne tik priimti pramoginius, mažuosius ir sportinius laivus, žvejybos laivus, nedidelius jūrų kruizinius ir keleivinius įvažiuojamuosius laivus, bet ir atlikti pirminį žuvų apdorojimą, plėtoti prekybą.

Seimo patvirtintais pakeitimais taip pat atsisakoma išlygų, kai Šventosios jūrų uosto žemė gali būti išnuomojama ne konkurso tvarka.

Iki šiol Šventosios valstybinio jūrų uosto įstatyme nustatyta, kad Šventosios valstybinis jūrų uostas yra Lietuvos valstybės nuosavybė, o jo steigėja yra Vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blinda

Blinda portretas
O Lietuvos valstybe, apart skolas, dar ka beturi?

laivas ant oro pagalvės

laivas ant oro pagalvės portretas
Atrišo rankas vietiniams vagims,tai kada uosto žemės dalybos......

tai

tai portretas
daro vel valdanc ioji mafija soc. ar kt. nesvarbu o tikslas 1 nuvalstybinus teritorija bus lengva pardavineti ja turtuoliams prisigrobusiems nes Palangoje sedi sava chebra ir ji to tik ir telauke tai eilinis iteisintas zemiu plesikavimo nusikaltimas .......
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių