Šventojoje siekiama atnaujinti „Žvejo dukrų“ skulptūrą

  • Teksto dydis:

Visuomenininkai ketina kreiptis į Palangos miesto savivaldybę ir prašyti lėšų 1982 metais sukurtos skulptūros „Žvejo dukros“ aplinkai sutvarkyti, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

„Su gamta nepakovosi, tad „Žvejo dukros“ atsidūrė lomoje: vėjai aplinkui supustė aukštas kopas, šios apžėlė krūmais. Erozija apnuogino skulptūros postamentus, jie, veikiami drėgmės ir šalčio, ėmė skilti. Kyla baimė, kad jei nieko nedarysime, vieną dieną kūrinys gali tiesiog nugriūti. O ir vaizdas - neestetiškas. Kuriame planus, kaip šią įdomią vietą atgaivinti“, – sako Šventosios turizmo asociacijos vadovas Kęstutis Oginskas.

Kartu norima pastatyti stendą ir paskelbti informaciją, kad „Žvejo dukros“ iš tiesų galėjo simbolizuoti ne tris žvejo dukras, laukiančias iš jūros grįžtančio tėvo, o gudrią rezistencijos sovietiniam režimui formą – merginų siluetais vaizduoti nepriklausomybės siekiančias tris Baltijos valstybes.

Taip pat svarstoma meno kūrinį perkelti į kitą, labiau matomą vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

proverzis vogimui

proverzis vogimui portretas
keista ta Lietuva ir tie sventojiskiai.Skulpturos jiems rupi,o Sventosios uostas nerupi,pinigai issisavinti,uosto nera,darbo vietu nera,ikiteisminiu tyrimu nera,kaltu nera,prokuraturos nera..o jie apie gelezines mergas galvoja paruri..na durniu laiviukas vis greiciau plaukia

Anonimas

Anonimas portretas
Skulptūros yra tokios kokios yra. Kiekvienas spoksantis gali pamatyti tai ką tik nori.Man regis,kad dukroms tokia vieta per daug nuošali. Tai geras meno kūrinys,tad ir vieta jam turi būti parinkta gera. Nereikia meno slėpti. Menui reikia duriis atverti,kad visiems,kad galėtų pasigrožėti. Tik nenorėčiau,kad Vilniaus ponai mūsų dukrų vietoj savo vamzdžio prie Neries pasistatytų.

Skulptorius

Skulptorius portretas
Pagal naujausius duomenis mergaites zvalgosi kur dingo Masiulis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių