Šventoji turistus vasarą pasitiks atsinaujinusi

Šventoji poilsiautojus kitąmet pasitiks atsinaujinusi – baigiama rekonstruoti centrinė gatvė, numatoma ir daugiau naujų statinių. Kurorte vyrauja smulkieji sezoniniai verslai, tad vietiniai džiūgauja – bus daugiau prekybos ir pramogų vietų, bus daugiau ir leidžiančių tam pinigus žmonių.

Praėjus vasarai Šventosios miestelis nurimo. Uždarytos kavinės, barai, poilsio nameliai. O ir vietos gyventoją šaltuoju sezonu čia sutiksi ne taip ir dažnai. Tačiau centrinėje kurorto gatvėje – darbų įkarštis. Netrukus ji bus rekonstruota – tvarkomi pėsčiųjų takai. Pernai sutvarkyta dalis gatvės su dviračių takais ir parkavimo aikštelėmis.

Kitąmet Šventojoje planuojama statyti centrinę aikštę su fontanais, vaikų žaidimo aikštelėmis. Bet meras sako, kad miestelis atgims tik atgaivinus Šventosios uostą.

„Aš tikiuosi, kad valstybė priims ryžtingus sprendimus ir Šventosios uostas atgims, nes jis atliktų ne tik uosto funkciją, bet pasitarnautų ir turizmo tikslais. Žmonės galės nueiti Šventojoje į jūros pusę, bus specialios aikštelės žvejams. Jie galės rūkyti savo žuvį, vietoj pardavinėti ją žmonėms“, – sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Skaičiuojama, kad šiemet Palangoje ir Šventojoje atostogavo apie 20 tūkst. žmonių daugiau nei pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių