Šventės metu gelbėtojai budės Danėje

Joninių išvakarėse, kada ant Jono kalnelio vyks šventė, Danėje tradiciškai patruliuos gelbėtojai. Tikimasi, kad incidentų pavyks išvengti. Pastariesiems įtakos turi ir orai.

Danėje penktadienį gelbėtojai pradės patruliuoti 19 val. Darbą upėje jie tęs iki vidurnakčio.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasakojo, kad paprastai per Jonines didelių incidentų nebūna.

„Retas atvejis, kad kažkas sugalvotų nušokti nuo tilto į upę ar šiaip išsimaudyti, paslystų įkristų. Nebent koks smulkus incidentas pasitaiko apie vidurnaktį“, – patirtimi dalijosi pavaduotojas.

A.Siakki atkreipė dėmesį, kad per Jonines ant Jono kalnelio susirenka kitokia publika. Daugiau vyresnio amžiaus žmonės. Jie ateina pasveikinti pažįstamų Jonų, pasiklausyti liaudies dainų, pasigrožėti liepsnojančiais laužais, o ne šokinėti nuo tiltų.

„Daugiau incidentų pasitaiko kitų vasaros švenčių metu. Dažniausiai į juos pakliūva neblaivūs asmenys arba jaunuoliai, kurie nori pasirodyti prieš draugus“, – pasakojo pavaduotojas.

Įtakos incidentams turi ir oro sąlygos. Pastarieji dažnesni, kai yra šilta. Kai kurie karščio „nualinti“ žmonės sugalvoja tiesiog atsivėsinti miesto centre, šokdami į upę.

Joninių savaitgalį paplūdimiuose nežadama didinti gelbėtojų pajėgų. Prognozuojami ne itin pliažams tinkantys orai. Šaltas dar ir Baltijos vanduo. Ties uostamiesčio paplūdimiais jo temperatūra siekia vos 14 laipsnių šilumos. Tad maudynėms ryžtasi vos vienas kitas.

„Kai geras oras, nereikia nė Joninių, kad paplūdimiai būtų sausakimši. Vasara vis aplenkia pajūrį. Dar nebuvo nė vienos tikros vasariškos dienos“, – komentavo pavaduotojas.

Tačiau A.Siakki vasaros karščių laukiantiems pajūrio gyventojams įkvėpė optimizmo: „Jei birželis šaltas, po Joninių vasara įsibėgėja visu pajėgumu. Tą pastebėjau per daug metų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bocmanas

bocmanas portretas
Iki 1981 metų buvo Dangė ir aš gyvenau Dangės gatveje, tik kalbajobai labai norėjo įtikti komunistams ir pervadino upę į Danę, kad skambėjimas nebūtų vokiškas.

miestietis

miestietis portretas
Šventės metu gelbėtojai budės Dangėje.

gelb

gelb portretas
reikia nuotraukos atnaujinti :)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių