Šventėje – linkėjimai gyventi sveikiau

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 1-osios šventėje – ne tik džiaugsmas dėl atsiveriančių naujų žinių vartų, bet ir nerimas dėl kasmet prastėjančios vaikų sveikatos. Tuo susirūpinęs Klaipėdos miesto tarybos bei Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto narys dr. Jonas Sąlyga inicijuoja akciją "Gyvenk sveikai, mokykis gerai".

"Per šventes gal ir ne laikas kalbėti apie problemas, tačiau mane kaip gydytoją neramina kasmet prastėjanti mokinių sveikata. Maždaug kas antras uostamiesčio moksleivis turi regos sutrikimų, penktadaliui diagnozuoti jungiamojo audinio ir skeleto-raumenų sutrikimai, problemų dėl kraujotakos turi 15 proc. Klaipėdos moksleivių, beveik kas antro dantys pažeisti karieso, daugėja vaikų, turinčių psichologinių problemų. Tokius duomenis atskleidė Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro atlikta profilaktinių sveikatos pažymų analizė. Iš visų pasitikrinusiųjų sveikatą visiškai sveikų vaikų skaičius sudarė vos 11 proc.", – susirūpinęs sakė ilgametę gydytojo patirtį turintis Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius J.Sąlyga.

Pasak jo, užkirsti kelią šiai problemai turėtų rūpėti visiems: politikams, mokytojams, tėvams, stengtis dėl savęs turėtų ir patys vaikai.

"Šiandien inicijuoju akcijos "Gyvenk sveikai, mokykis gerai" pradžią, kuria siekiu, jog kasdien vaikai bent šiek tiek gyventų sveikiau. O juk tam kartais reikia labai nedaug. Tik priminimo išsitiesti, sportuoti, valyti dantis, laiku pavalgyti", – įsitikinęs J.Sąlyga.

Vakar apsilankęs Klaipėdos "Verdenės" progimnazijoje visiems pirmokams jis įteikė po voką, kuriame ant jo paties darytos meninės fotografijos vaikai ras skirtingų, trumpų ir smagių priminimų, kaip išlikti sveikiems: "Tiesiai sėdėsi – stuburui padėsi!", "Kompiuteris neatstos tikrojo draugo", "Laiku pavalgyk, bet nepersivalgyk", "Nepamiršk paspardyti kamuolį, pažaisti krepšinį" ir pan.

"Smulkmena, bet gal ji padės pirmokams eiti teisingu keliu ir būti pavyzdžiu kitiems", – tikisi J.Sąlyga, pasirengęs šiemet aplankyti dar ne vieną uostamiesčio ugdymo įstaigą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sventiska

sventiska portretas
Saunu, smagus, nuosirdus linkejimai...

AK

AK portretas
Kas per marazmai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių