Švenčių proga – premijos vadovams

Uostamiesčio biudžetinių švietimo ir sporto įstaigų vadovams siūloma skirti kalėdines premijas. Jos svyruoja nuo 10 iki 60 proc. atlyginimo dydžio.

Dėl vienkartinių premijų Kalėdų proga kreipėsi 66 biudžetinių ir sporto įstaigų vadovai. Toks skatinimas yra įteisintas Vyriausybės nutarimu.

Vienkartinė išmoka gali būti skiriama ne daugiau kaip kartą per metus ir negali viršyti 100 proc. nustatyto tarnybinio atlyginimo. Premija negali būti suteikiama darbuotojui, kuriam per paskutinius 12 mėnesių paskirta drausminė nuobauda.

Miesto tarybos ir mero sekretoriato vyresnioji patarėja Daiva Šačkuvienė pabrėžė, kad vienkartinėms išmokoms švenčių proga papildomai lėšų neatseikėjama.

Tam panaudojami sutaupyti įstaigų darbo užmokesčiui skirti pinigai. Vadovams priedas suteikiamas tik tuo atveju, jei šie skiriami ir kitiems darbuotojams.

Teikdami prašymus, vadovai pateikė tai įrodančius dokumentus, kuriuos vertino komisija. Premijos procentinė išraiška vadovams turi būti tokia pati, kaip ir jų pavaldiniams.

„Komisija viską vertino labai atidžiai. Didžiausi priedai skirti „blizgantiems“ vadovams. Tokių nėra daug“, – pabrėžė miesto tarybos ir mero sekretoriato vyresnioji patarėja.

D.Šačkuvienė atkreipė dėmesį, kad komisijoje yra ir pedagogų profsąjungos atstovė. Priekaištų, kaip dalijamos premijos, ji neturėjo.

Taip pat keturių biudžetinių įstaigų vadovams siūloma sumokėti vienkartinę 200 eurų išmoką 60 metų jubiliejaus proga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip už ką

kaip už ką portretas
už tolimesnį sovietinį darbo stilių:)

Kristina

Kristina portretas
Klaipėdos mokyklų ir darželių vadovai yra tie kurie gavo šias premijas. Įdomu už ką.

...

... portretas
Kada Lietuvoj prades sveikinti ir selpti svenciu progomis vargsus , vaikus su negalemis,kuriems tikrai reikia paguodos,o ne vadovus,kurie ir taip prisiplesia
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių