Sveikuoliai nėrė į žiemišką jūrą

Uostamiesčio sveikuoliai sekmadienį atidarė žiemos maudynių sezoną. Šalčio nepabūgo ir į ledinę Baltijos jūrą niurktelėjo būrys žmonių.

Sveikuoliai sekmadienio rytą rinkosi Pirmosios Melnragės automobilių stovėjimo aikštėje. Lauke spaudė šaltukas – termometro stulpelis buvo nukritęs iki 7 laipsnių šalčio.

Maudynėms žiemiškoje jūroje pasiryžo apie 30 žmonių.

Pirmiausia susirinkusieji apšilo – atliko mankštą, bėgo kelis kilometrus. Tik apšilus kūnui, sveikuoliai niurktelėjo į Baltiją.

„Viskas tikrai puiku. Oras labai geras. Šalta tikrai nebuvo. Pasigaminome daug laimės hormono. Žiemos maudynių sezonas atidarytas“, – tvirtino renginio iniciatorė klaipėdietė Akvilė Matulytė.

Klaipėdos sveikuoliai susiburia ir taip žiemos sezoną atidaro antrus metus iš eilės. Pernai renginys vyko gruodžio 1-ąją 6 val., prieš visiems išskubant į darbus.

„Tada laikas buvo nelabai patogus, tačiau norėjome renginį padaryti visapusiškai sveikuolišką. Nepaisant ankstyvo meto, tada žmonių susirinko daug. Šiemet renginio laikas palankesnis. Džiugu, kad mūsų gretos dar padidėjo“, – pasakojo klaipėdietė.

Kitą kartą uostamiesčio sveikuoliai į žiemišką jūrą ners sausio 1-ąją. Šią dieną kasmet susitikimą vandenyje surengia viso pasaulio „ruoniai“.

Kiekvienas atskirai, kartu su savo šeima ar bendruomene tam tikrą valandą panyra į savo eketę: upėje, ežere ar tiesiog jūroje, liudydamas beribes žmogaus dvasines ir fizines galias.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Kada jaunas sveikas, buvo laikai, litras šnapso ant galvos ir nedrįsk pasirodyti kad girtas. Tą lėmė treniruotumas. Bet kuo daugiau geri tuo labiau nemoki gerti gerti. Gyvenimo perspektyva ir gerovė, tavo bei artimųjų ,atvirkščiai proporcinga išgerto alkoholio kiekiui. Plikam juokaujant su šalčiu irgi panašiai. Tau atrodo kad tu nebesergi, nesusergi ,nekreipi dėmesio į slogelę. Jeigu sakysim kad yra tokių geležinių ilgaamžių-tai išimtis. O normaliam žmogui virusai ir bakterijos padaro savo, ir lėtinės ligos užkariauja organizmą, ir jam 70 metų dažniausiai tenka operuoti prostatą, keisti sąnarius nes nesitepa pažeisti uždegiminių procesų, imuninė sistema irgi pasilpus.Tai aš vietoj, Kepenio spektaklio nesuvokiantiems jo esmės , renkuosi šaltą dušą . Kitaip sakant šimtą gramų vietoj litro...

meskinas ant peciaus.

meskinas ant peciaus. portretas
dziundes ir pimpiukus nusalsit,o kur pats didziausias ruonis ponas kepenis? kaip cia be jo?

Dviratininkas

Dviratininkas portretas
Stajakas susitrauks
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių