Ministras: aukščiausio lygio medikai reikalingi ir Vakarų Lietuvoje

Vakarų regione ateityje planuojama kurti trečią Kompetencijos centrą, kuris užtikrintų aukščiausio lygio sveikatos priežiūrą. Pirmieji du yra Vilniuje ir Kaune.

Apie tokio centro kūrimo galimybes Klaipėdoje sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kalbėjo susitikimo su miesto meru Vytautu Grubliausku metu.

„Kai kalbame apie aukščiausio lygio sveikatos priežiūrą, turime pagalvoti, kad Lietuva turėtų būti daugiau ar mažiau regioniškai vienodai padengta tokio lygio įstaigomis“, – tvirtino ministras.

Pasak A.Verygos, dar nėra aišku, kaip bus kuriamas centras, ar reikės sujungti kai kurias ligonines, siekiant koncentruoti aukšto lygio specialistus, brangią techniką.

„Tai ateities klausimas. Turime koncentruoti aukšto lygio paslaugas vienoje įstaigoje. Brangios technikos negalime išbarstyti po visas įstaigas. Be to, reikia aukštos kvalifikacijos gydytojų, kurių Lietuvoje trūksta. Vienos gydymo įstaigos juos vilioja iš kitų. Jie važinėja per kelias vietas. Krenta darbo kokybė“, – teigė ministras.

A.Veryga pasakojo, kad kyla ir centro steigėjų klausimas. Tačiau pabrėžė, kad savivaldybė šiame procese turėtų būtinai dalyvauti.

„Kompetencijos centras turėtų būti kuriamas ne tik miesto, bet ir viso regiono lygiu. Lietuva darosi tokia šalis, kad rajonas tampa per mažas vienetas, planuojant sudėtingas paslaugas“, – komentavo ministras.

Pasak miesto mero Vytauto Grubliausko, sunku nesutikti su ministro išsakyta Vyriausybės linija Klaipėdoje kurti Kompetencijos centrą ir šio tikslo svarbą.

„Kyla klausimas, kokiu pagrindu bus kuriamas centras, koks šiame procese bus savivaldos vaidmuo, kiek ji turės įtakos, priimant sprendimus, valdyme. Išsakiau poziciją, kad bet kokia reforma, kur bus ignoruojama savivaldybė ar pastatyta į vasalo ar tarno vaidmenį, palaikymo vargu ar sulauks“, – pabrėžė meras.

V.Grubliauskas tvirtino, kad šiandien gydymo įstaigų pasiskirstymas Klaipėdoje yra subalansuotas, veikia gerai, funkcionuoja stabiliai.

„Iš miesto pusės nėra jokių indikacijų, kad reikėtų kažką keisti, optimizuoti. Geriausia operacija yra nedaryti operacijos ar jos išvengti. Tačiau, jei tai neišvengiama, matant strateginius valstybės tikslus, būsimas perspektyvas, ji turi būti labai preciziška, laiku ir po labai rimto konsiliumo, kuriame savivalda turėtų pakankamai svarbų ir svarų balsą“, – akcentavo meras.

Po susitikimo rotušėje A.Veryga ir V.Grubliauskas išvyko į Klaipėdos universitetinę ir Klaipėdos jūrininkų ligonines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

!!!!

!!!! portretas
grubliauskis susitare su veryga iteisinti seime grublio narkotiku bizni klaipedoje , nors ir taip grubliauskas oficialiai prekiauja narkotikais !!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Tai kokio velnio ziuri,kadanepatinka neziurek,bet prieik prie veidrodzio ar kartai ne tavo snukis matosi veidrodyje,ir viskas aisku.

ZALGRYBYS

ZALGRYBYS portretas
JO SNUKIS PRIMENA PAHMIELA AT RYTOJAUS JIS TURBUT VRTONJA))))))))))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių