Sutarta dėl mokesčio už darželius

Speciali darbo grupė, kurį laiką sprendusi mokesčio už darželius klausimą, antradienį padėjo tašką. Nuo šiol tėvams teks atseikėti tik už vaikų maitinimo paslaugą, o pats mokestis bus suskirstytas į dvi dalis.

Anot Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorės Nijolės Laužikienės, nekintamoji mokesčio dalis bus skiriama virtuvės aplinkos išlaikymui, įskaitant ir darbuotojų darbo užmokestį. Šis mokestis sieks 15 eurų per mėnesį vienam vaikui.

Tačiau neatmetama, kad ateityje prie šio klausimo dar gali būti sugrįžta. Tėvų atstovai pripažino, kad ši mokesčio dalis dar kelia klausimų.

Kintamoji dalis – atlyginimas už maisto produktus. Jis siektų apie 75 proc. viso mokesčio.

„Manome, kad tėveliai galėtų apsispręsti dėl maitinimo būdo. Jeigu nepatinka maitinimas, kuris yra organizuojamas pačioje įstaigoje, tėvai galėtų apsispręsti pirkti maistą ir kad jis būtų atvežamas“, – pastebėjo N.Laužikienė.

Paskutinio darbo grupės posėdžio metu diskutuota ir apie tai, kad tėvai nepasitiki kai kuriomis ikimokyklinio ugdymo įstaigomis. Esą viešieji pirkimai, įsigyjant maisto produktus, gali būti ne visai skaidrūs, kartais klausimų kelia ir maitinimo organizavimas.

Todėl sutarta, kad savivaldybėje bus suformuota dar viena darbo grupė, kuri atliks šių procesų stebėseną ir spręs kylančias problemas.

Ugdymo įstaigų pateisinamo ir nepateisinamo lankomumo klausimai, anot departamento direktorės, bus išspręsti kiek vėliau.

„Principas yra toks – kol ikimokyklinio ugdymo įstaigose vietų trūksta, lankomumas turi būti gana griežtas“, – pastebėjo N.Laužikienė.

Departamento direktorė pripažino, kad, skaičiuojant pagal naują tvarką, vaikui į darželį kulniuojant visas dienas tėvams mokestis bus kiek didesnis nei iki šiol. Skaičiuojama, kad jis išaugs apie 1,25 euro.

Nauja tvarka dabar bus teikiama svarstyti viešai. Su mokesčio modeliu bus supažindinti mažųjų klaipėdiečių tėvai, ugdymo įstaigų vadovai ir darbuotojai. Jie galės teikti siūlymus ar pastabas, kurios vėliau vėl bus aptartos darbo grupėje.

Planuojama, kad tvarka įsigalios nuo šių metų rugsėjo 1-osios. Po viešų svarstymų, balandį, minėtiems pokyčiams dar turės pritarti Klaipėdos miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

naujiena

naujiena portretas
Na o ko jūs tikėjotės,kad tėvų forumas susitartų dykai maitinti..Taip nebus. Taigi nieko naujo,nebent tai, kad mokėsime dar brangiau.

Senamiestis

Senamiestis portretas
Aš turbūt blondinė, bet niekaip nesuprantu kas čia išspręsta, kieno naudai? Tiek triukšmo,o rezultatas pakilęs mokestis, pradžiai 1 Eur po to 10. Tas tėvų forumas tik politikuoja ir bangas kelia tusčioj vietoj. Načiort, net pikta. Visus kiršina o iš to tik šnipštas.

****

**** portretas
Nieko sau susitarimas.....Tarėsi tarėsi ir susitarė, kad daugiau tėvams mokėti....Tipo jei nevesi nemokėsi...tai kam tada išvis tokiems darželis....lai sėdi namie ir vietą kitiems atlaisvina. Protu nesuvokiama logika pas tuos susitarėjus
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių