Suskaičiuos žaidimų aikšteles

Klaipėdoje nuspręsta suskaičiuoti vaikų žaidimų ir sporto aikšteles. Žadama įvertinti įrenginių būklę, nustatyti šeimininkus. Jei pastarųjų nebus rasta, aikšteles prižiūrėti imsis savivaldybė.

Kratėsi gyventojai ir savivaldybė

Pastaruoju metu dėl vaikų žaidimų ir sporto aikštelių kyla daug diskusijų. Aistros įsiplieskė, kai įsigaliojo jų priežiūrą reglamentuojanti higienos norma.

Daugiausia diskusijų kilo dėl vaikų žaidimų ir sporto aikštelių, įrengtų daugiabučių namų kiemuose. Dėl didelių išlaidų jų priežiūros kratėsi ir gyventojai, ir savivaldybė.

Ką daryti su vaikų žaidimo ir sporto aikštelėmis, ketvirtadienį tartasi miesto mero Vytauto Grubliausko kabinete. Susitikime dalyvavo atsakingų savivaldybės skyrių darbuotojai.

"Atsiradę nauji reikalavimai liudija, kad nebegalima žiūrėti į vaikų žaidimų ir sporto aikšteles ir džiaugtis, jog kažkas jomis naudojasi", – tvirtino miesto meras.

Privalo būti saugios

Pasak V.Grubliausko, mieste yra trys aikštelių grupės. Pirmajai priklauso didžiosios vaikų žaidimų aikštelės Skulptūrų ir Poilsio parkuose, Danės gatvėje. Jos turi šeimininkus ir yra prižiūrimos.

Antrajai priskiriamos aikštelės, kurios nuo seno irsta daugiabučių namų kiemuose, viešosiose erdvėse. Dauguma jose esančių įrenginių yra susidėvėję, surūdiję.

Trečiajai grupei priskiriamos erdvės, kuriose pastatyti žaidimų ir sporto įrenginiai už bendruomenėms skirtas lėšas.

"Visi suprantame, kad reikalinga operatyvi šios situacijos analizė ir revizija, reikia ieškoti sprendimo variantų. Nesvarbu, kur yra aikštelės. Jos turi būti saugios, prižiūrimos, turėti šeimininkus. Jei įranga yra susidėvėjusi, ją reikia šalinti", – pabrėžė meras.

Šeimininko negali neturėti

Pasitarimo metu nuspręsta pirmiausia suskaičiuoti visas miesto vaikų žaidimų ir sporto aikšteles. Taip pat bus įvertinta jų būklė, išsiaiškinta, ar ši atitinka higienos normos reikalavimus. Susidėvėję, nebetinkami eksploatuoti įrenginiai turės būti demontuoti. Bus nustatyti ir aikštelių šeimininkai.

"Mieste naudojamas turtas negali neturėti šeimininko. Jei šio nebus, turės prižiūrėti savivaldybė. Reikia imtis veiksmų, nes kol ginčysimės, gali atsitikti nelaimė, o pasekmės bus skaudžios. Tada bus vėlu ieškoti, kas kaltas", – tvirtino meras.

V.Grubliauskas pabrėžė, kad daugiabučių kiemuose aikštelės buvo įrengtos už savivaldybės pinigus. Bendruomenės dalyvavo tik sprendžiant, kokie įrenginiai reikalingi. Tad kas yra atsakingas už šias aikšteles, aišku.

Miesto savivaldybė svarstys, kaip užtikrinti vaikų žaidimų ir sporto aikštelių priežiūrą, ar pirkti paslaugą, ar kažkam pavesti.

"Nereikia laukti, kol trenks perkūnas ir tada pradėti žegnotis. Dirbsime darbus šiandien, nors reikėjo jau vakar", – komentavo meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Nuostabu pagaliau kažkas gero dėl mūsų mažūjų gyventojų :) o tai kiek klausta kiek kalbėta dėl aikštelės daugiabučio kieme tvarkymo tai atsakymas budavo gyventojai turi patys taisyti nesvarbu kad jos kainuoja nemažus pinigus tai jei ir susirinkus vienam daugiabuciui o naudos ir niokos visu namu aplink gyventojai tai niekas nieko ir nedare. Pagarba savivaldybei nusprendus isspresti sia problema del mūsų mažūjų :)

miestietė

miestietė portretas
Tai kad vaikų aikštelės,krepšinio aikštelės paverstos mašinų stovėjimo vieta,tai kaip tada skaičiuos?yra ta aikštelė ar jos nėra?

pataisymas

pataisymas portretas
Vaikų aikštelės iš bendruomenių programos buvo įrengiamos ne savivaldybės , o socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšomis, jas administravo tik savivaldybė, sprendimus priėmė vietos bendruomenių tarybos.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių