Sulčių spaudyklose – apgultis

Klaipėdos rajone įsikūrusios sulčių spaudyklos vos spėja aptarnauti klientus. Per dieną prie jų vartų nusidriekia net šimto automobilių eilės.

Klaipėdos rajone įsikūrusios sulčių spaudyklos vos spėja aptarnauti klientus. Per dieną prie jų vartų nusidriekia net šimto automobilių eilės.

Šiemet ankstyvųjų obuolių veislės sunoko dviem savaitėmis anksčiau, tad pirmieji obuolių sulčių mėgėjai į spaudyklas patraukė dar rugsėjo pradžioje.

„Šį savaitgalį turėtų baigtis didžioji dalis užsakymų. Vėliau bus spaudžiami tik vėlyvųjų veislių obuoliai. Kol kas pas mus – pats darbymetis. Kaip tik šiuo metu ir yra daugiausia laukiančiųjų“, – pasakojo Sendvario seniūnijoje 25 metus sultis spaudžiantis Zigmas Šiema.

Vyras tikino, kad paslaugos kainos nekėlė jau kelis metus. Į specialias sulčių laikymui skirtas talpas pakuojamos tik pakaitintos sultys. 5 litrų pakuotė kainuoja 7 litus. Be pakaitinimo sulčių spaudimo kaina tesiekia 50 centų už litrą.

Klaipėdos rajone veikia kelios sulčių spaudyklos, tarp kurių rudenį užverda arši konkurencinė kova.
Dituvoje įsikūrusios įmonės „Sulčių namai“ atstovas Karolis Pronckus tikino, kad dėl konkurencijos dituviškiai šiemet siūlo naują paslaugą.

„Mes atvežame klientui išspaustas sultis į namus. Tai labai patogu žmogui, nes jam nereikia laukti eilėse. Ir tokia paslauga papildomai nekainuoja. Ypatingi esame tuo, kad galime spausti visus vaisius ir uogas. Todėl dirbame dieną ir naktį. Šie metai yra geresni nei praėjusieji“, – pasakojo K.Pronckus.

Dituvoje esančioje sulčių spaudykloje savų obuolių sultis galima sumaišyti su aviečių, aronijų ar šaltalankių sultimis.
Aviečių sulčių litras čia kainuoja 10 litų, tačiau į 50 litrų obuolių sulčių kiekį paskaninimui užtenka įpilti jų 3 litrus.

„Penkių litrų pakuotė kainuoja 7 litus ir šią nekintančią kainą taikome jau penktus metus. Tačiau tiems, kurie atsiskaito eurais, pasiūlome ir nuolaidą“, – tikino K.Pronckus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sultys

sultys portretas
Dituvoj nebesirenkame, nes ten palikus obuolius ir atvykus atsiimti sultis, dalis jų yra išparduota "klientams", kurie perka tyliai jau tavo išspaustų obuolių sultis. Nuvežus į kitą, naują ir modernią spaudyklą, sulčių gauname bent 40% daugiau. Ir privažiavimas, aikštelė didelė, patogi (ne kaip Sendvario spaudykloj), niekas nekelia erzelio. Čia ne reklama, tiesiog viskas labai patogiai suorganizuota. Žmonės, važiuokite už Plikių (bet kas ten pasakys kelią, jei nuklysite), rekomenduoju.

taip

taip portretas
Jus neklystat betvarke didele reiktu san epidemines

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Dituvoje ne viskas taip jau žavu. Puse valandos vaikščiojau aplink priėmėją piemenį su snikeriu burnoje, nes vis neturintis laiko paaiškinti, kol sužinojau,kad eilėje yra visi sukrauti šonuose obuoliai. Gyva eilė tik trys žmonės. Atsiimti galėsiu kai paskambins po kokių 4-5 val. Apie jokį atvežimą sulčių niekas net nežino. Kadangi buvo rytas, matėsi, kad naktį niekas nedirbo, nes prieš tai viskas buvo uždarinėta. Gal aš ir klystu ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių