Sukurta originali trispalvė iš balionų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Verdenės“ progimnazijos bendruomenė Lietuvos nepriklausomybės šimtmetį paminėjo surengdami pilietinę akciją „Pajūrio vaikai po šimtmečio vėliava“. Minėjime, kuris vyko vasario 15 dieną, dalyvavo kone 2300 dalyvių iš įvairių Klaipėdos švietimo ir kt. įstaigų – darželių, mokyklų, progimnazijų, gimnazijų, bataliono ir šaulių bendruomenių. Jo metu buvo sukurta rekordinio ilgio, gyva Lietuvos Respublikos vėliava iš geltonos, žalios ir raudonos spalvos balionų bei aprangos akcentų.

„Verdenės“ progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Aurelija Kurmiuvienė teigė, jog šiuo renginiu siekta originaliai ir įsimintinai paminėti Lietuvos šimtmetį. Dalyviai patys turėjo įsitraukti akciją, o ne tik būti jos stebėtojai.

„Tokios interaktyvios iniciatyvos skatina ugdyti moksleivių pilietiškumą, pagarbą šaliai, kurioje gyveni, galų gale, tautinę savimonę, kuri leidžia save identifikuoti, priskirti prie tautos. Pilietiškumas mūsų mokykloje – vienas iš svarbiausių uždavinių. Lietuvos šimtmečio proga norėjome ne tik savo moksleiviams, bet ir kitoms uostamiesčio bendruomenėms, gyventojams ir svečiams sukurti nepamirštamą įspūdį ir „gyvą“ laisvės simbolį“, – teigė A. Kurmiuvienė.

Šiemet „Verdenės“ progimnazijai pavyko suburti netgi dešimt Klaipėdos miesto švietimo įstaigų bei paskatinti jas veikti kartu bei bendradarbiauti. Pilietinės akcijos metu Klaipėdos universiteto aikštėje miesto meras Vytautas Grubliauskas, kiekvienai dalyvaujančiai įstaigai įteikė po Lietuvos Respublikos vėliavą. Su mero dovanomis ir vėliava iš balionų renginio dalyviai kartu su brazilišku būgnų orkestru ir karininkais žygiavo Klaipėdos gatvėmis ir po mažu skirstėsi į savo įstaigas, kur surengė iškilmingas vėliavos iškėlimo ceremonijas.

„Ši pilietinė akcija įrodė, kad Klaipėda pasižymi vieningumu ir noru bendradarbiauti. „Verdenės“ progimnazijos bendruomenė, moksleiviai, jų tėvai, mokytojai ir administracijos darbuotojai, didžiuojasi, kad jų idėja paskatino susiburti skirtingas įstaigas ir taip kartu paminėti Lietuvos šimtmetį“, – teigė A. Kurmiuvienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liuks

Liuks  portretas
Puikus renginys. Tik kada praleistas pamokas atidirbsite?

Dalyvis

Dalyvis portretas
Kaip jums apsiverčia liežuviai taip kalbėt, vaikai sudalyvavo labai gražioje akcijoje, o jūs taip bjauriai kalbat...

Anonimas

Anonimas portretas
Nusišnekėjot visiškai. Ir šiaip, jūsų žiniai mokytojai daug mieliau vestų pamokas mokykloje, nei eitų su būriais triukšmingų vaikų šalti lauke. Taip, kad džiaukitės, kad jie ugdo pilietiškumą, nes daug tėvų net nesiteikia sudalyvauti valstybinėse šventėse, nors tą dieną turi laisvadienius.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių