Stulpeliai nebegadins automobilių

Po daugiau nei metus trukusių diskusijų nuspręsta pašalinti prie Jurgiui Zauerveinui skirto paminklo įrengtus stulpelius. Dėl jų savivaldybė nuolat sulaukia skundų iš automobilius apgadinusių vairuotojų.

Saugaus eismo komisija pirmą kartą klausimą dėl akmeninių stulpelių, įrengtų prie Jurgiui Zauerveinui skirto paminklo, pašalinimo svarstė prieš daugiau nei metus.

Tada pabrėžta, kad įrenginius būtina pašalinti. Jie įrengti važiuojamojoje dalyje ir neatidūs vairuotojai  apgadina automobilius. Ypač dažni tokie atvejai žiemą, kai stulpelius paslepia sniegas.

Vairuotojai galvoja, kad pusnis, važiuoja toliau ir atsitrenkia. Pabrėžta, kad stulpeliai taip pat trukdo valyti sniegą. Atkreiptas dėmesys, kad važiuojamojoje dalyje jiems tikrai ne vieta.

Tada Saugaus eismo komisija nesutarė, ar reikia pašalinti stulpelius. Savivaldybės administracijos prašyta išsiaiškinti, ar galima tą padaryti. Atsakymas gautas teigiamas.

„Stulpeliai tikrai kelia problemų vairuotojams. Vien aš, pavaduodamas komisijos pirmininką sulaukiau apie 20 nusiskundimų, kad kažkas į juos įvažiavo“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas.

Akmeniniai stulpeliai buvo įrengti apsaugoti J.Zauerveino paminklui, kad koks vairuotojas į jį neįvažiuotų. Teigta, kad šis būdas yra vienintelis tą padaryti.

Paminklo iniciatoriams ne kartą teko remontuoti stulpelius, nes įvažiavę vairuotojai juos išklibindavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal primintumet

gal primintumet portretas
- koks Asilas tai buvo sukures ?????

mano nuomonė tokia

mano nuomonė tokia portretas
varyti lauk iš savivaldybės,be išeitinės kompensacijos, visus kuriems reikėjo metus laiko svarstyti tokį paprastą klausimą

Undinėlė

Undinėlė portretas
Tik manęs nenukelkite, labai prašau !
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių