Studijai parengti – daugiau laiko

Išsiaiškinti, kokių priemonių reikėtų imtis, kad Smiltynė taptų kurortine zona, duota daugiau laiko. Planuojama, kad kovo mėnesį galimybių studija jau bus pristatyta visuomenei.

Miesto taryba užpernai spalį apsisprendė Smiltynę paversti kurortu. Paraišką Vyriausybei dėl šio statuso gavimo planuota teikti iki 2020 m.

Pabrėžta, kad, Smiltynei suteikus kurortinės teritorijos statusą, būtų grąžinta istorinė tiesa.

Uostamiesčio valdžia apsisprendė atlikti galimybių studiją, kuri atsakytų į klausimą, kokių priemonių imtis, kad šiai miesto daliai būtų suteiktas kurortinės zonos statusas.

Konkursą dokumentui parengti laimėjo "Sweco Lietuva". Savivaldybė rengėjams davė daugiau laiko galimybių studijai sukurti. Numatoma, kad ji visuomenei bus pristatyta kovo 2 d.

Jau iš karto buvo akivaizdu, kad, siekiant kurortinės teritorijos statuso Smiltynei, čia reikia įrengti policijos ir medicinos postus. Tačiau kilo klausimas, ar užtektų mobilaus reagavimo pagal sutartis, ar nuolatiniai postai turėtų būti vietoje.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova teigė, kad klausimų kyla ir dėl nuotekų sistemos. Smiltynėje esantys nuotekų tinklai nėra prijungti prie bendro miesto tinklo. Ieškoma, kaip būtų galima užtikrinti kuo geresnį jų tvarkymą.

Pavaduotoja tvirtino, kad sutarta, jog į galimybių studijos rengimą būtų įtraukta ir Smiltynės seniūnaitija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazimieras

Kazimieras portretas
Vagys pavoge zenklus,kurie ribojo masinu eisma Smiltyneje. Vagiu vadas pasislepe seime.Tris metus baisus bardakas kelyje nuo kelto juru muzieju.Tris metus dabartine miesto valdzia nesprende tos miesto gedos.. ....Puiki nuotrauka...

Bokis

Bokis portretas
Automobiliams nereiktu isilgai mariu vaziuoti. Turetu buti tik pesciuju takai ir eismas grieztai aptarnaujanciam transportui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių