Studentų bendrabutis – lyg viešbutis

Klaipėdos universiteto bendrabučio pirmojo korpuso statybos sėkmingai pasiekė finišą. Ketvirtadienį vykusiame jo atidarymo renginyje akcentuota, kad laikinais studentų namais tapsiantis pastatas labiau primena modernų viešbutį, o ne tradicinį bendrabutį.

Objekto statybos Klaipėdos universiteto miestelyje truko daugiau nei pusantrų metų. Trijų aukštų ir 2 500 kv. metrų ploto bendrabutyje įrengti 89 kambariai. Iš jų 81 – dvivietis, 8 – vienviečiai, tarp kurių 4 – skirti žmonėms su negalia. Bendrabutis gali pasiūlyti 170 gyvenimui skirtų vietų.

Pastato antrame ir trečiame aukšte įrengta po dvi virtuves-valgomuosius. Pirmame aukšte – viena didelė virtuvė-valgomasis ir foje. Šios patalpos suprojektuotos taip, kad pašalinus išmontuojamas pertvaras ir  atskyrus virtuvę jos būtų nesunkiai transformuojamos į bendrą susirinkimų erdvę, skirtą renginiams. Taip pat įrengta aktyvi vėdinimo sistema. Bendrabučio statybos kainavo apie 2,8 mln. eurų.

„A“ energetinio efektyvumo klasės pastato projektą ruošė bendrovė „Panevėžio statybos trestas“.

Bendrabučio techninio projekto ekspertizę atliko LongLife Invest projekto partneriai – „Statybos ir projektavimo sisteminimo (SPS) centras“.

Kaip teigė Klaipėdos universiteto rektorius Eimutis Juzeliūnas, energiją tausojantis „A“ energetinio efektyvumo klasės bendrabutis – kol kas vienintelis toks Lietuvoje.

Bendrabutyje pirmieji studentai įsikurs jau nuo rugsėjo mėnesio. Pastate apsistoti galės ir vizituojantys dėstytojai. Ateityje planuojama statyti dar du universiteto bendrabučio korpusus ir perkelti visus studentus į Klaipėdos universiteto miestelį.

E.Juzeliūnas patikino, kad jame bus koncentruotos ir studijos, ir mokslas, ir sportas, ir menas.

„Tikimės, kad miestelis taps stipria ir gražia dominante visame miesto peizaže. Be to, Klaipėdos universiteto miestelyje bus puoselėjamos „žaliosios“ vizijos. Pirmasis korpusas yra „A“ energetinio efektyvumo, šildomas geotermine energija“, – pasakojo universiteto rektorius.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas atkreipė dėmesį, kad naujas bendrabutis labiau primena modernų viešbutį.

„Visame pasaulyje universitetai laikosi ant trijų banginių – studijų įvairovės ir aktualumo, jų kokybės ir infrastruktūros. Šis bendrabutis sustiprina Klaipėdos universiteto potencialą dar rimčiau kovoti nelengvą konkurencinę kovą Lietuvoje“, – kalbėjo meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
kad Grubiauskas su draugais mes zinome, matome kone kasdien....o straipsnio pavadinimas apie bendrabuti? gerb. Petrikui su Zenkute diiiidziulis minusas, kometencijos ir rastingumo---NERASTA....vadovai, atkreipkite demesi i savo darbuotojus!!!

AD

AD portretas
Net karalių apartamentus nufotografuoja, o čia bendrabučio kambarių nuotraukų nėra...

:)

:) portretas
Geras pastebejimas del nuotrauku....fotografas tikrai turbut labiau suinteresuotas buvo iamzinti zmones, o ne bendrabuti. didelis minusas fotografui. straipsnis labiau atrodo orientuotas parodyti i tai, kas tokie prisidejo prie bendrabucio, o ne kaip jis atrodo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių