Stiprinama žemės kasimo darbų kontrolė

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrius intensyvina kontrolę dėl kasinėjimo darbų, atliekamų savivaldybės viešojo naudojimo teritorijose (gatvėse, vietinės reikšmės keliuose, aikštėse, žaliuosiuose plotuose), ir tokių teritorijų atitvėrimo ar eismo joje apribojimo.

Tokios kontrolės pagrindinis tikslas yra saugaus eismo ir švaros mieste užtikrinimas.

Vykdant kontrolę per mėnesį buvo patikrintos 46 vietos, kuriose vykdomi žemės kasimo darbai. Nustatyta, kad trijose vietose darbai vykdomi nesilaikant nustatytos tvarkos (du atvejai, kai darbai buvo vykdomi neturint nustatyta tvarka išduoto leidimo, ir vienas atvejis, kai darbų vykdymo vieta nebuvo aptverta kaip numatyta suderintoje schemoje). Dėl šių pažeidimų asmenims buvo surašyti administracinių nusižengimų protokolai už Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 365 straipsnio 1 dalyje* numatyto administracinio nusižengimo padarymą.

*365 straipsnis. Savavališkas kasinėjimas bendrojo naudojimo teritorijoje ir teritorijos nesutvarkymas baigus darbus

1. Kasinėjimas kelių, gatvių, kiemų, šaligatvių, skverų, parkų, aikščių ir inžinerinių tinklų apsaugos zonoje be leidimo, jų užgriozdinimas statybinėmis medžiagomis, reikiamų kelio ženklų nepastatymas, kasinėjimo vietų neaptvėrimas, nesiėmimas priemonių nustatytu laiku sutvarkyti statybų aikšteles baigus statybą ir remontą

užtraukia baudą nuo trisdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.

2. Šio straipsnio 1 dalyje numatytas administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo vieno šimto keturiasdešimt iki šešių šimtų eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Patikrinkite buvusį statiskos valdybos statybvietę prie Švyturio arenos...visą savo statybinį laužą issklaidė po teritoriją, o dabar po biski uzkasinėja..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių