Stintų žvejai okupavo krantinę

Jau kuris laikas Klaipėdos stintautojai neapleidžia Kruizinių laivų terminalo ir Smiltynės krantinių. Kantruoliai, užsiėmę geriausias vietas žvejybai, nespėja traukti agurkais kvepiančių žuvelių.

"Nėra ko skųstis, dabar labai gerai kimba. Atėjau apie 9 val. ryto ir štai penkių litrų kibiras jau pilnas. Paties sugautos stintos daug geresnės nei pirktinės, jos tvirtesnės, skanesnės", – šypsojosi Kruizinių laivų terminale patogiai įsitaisęs Algirdas. Į žvejybą klaipėdietis pasiėmė maisto, termosą su arbata, o svarbiausia – su savimi jis turi šviestuvą. Mat meškerioti entuziastas pasiruošęs iki pat vėlyvo vakaro.

Klaipėdiečiai masiškai traukti stintas pradėjo savaitgalį. Turintieji daugiau laiko gausiu laimikiu džiaugėsi ir vakar.

"Labai gražus, saulėtas ir ramus oras, tikra pramoga būti gamtoje. Matyt, tinkamos srovės atplukdė tiek daug stintų, sekmadienį pagavau 127 žuvis, šeštadienį beveik perpus mažiau, pusę šimto. Vakar atvažiavau 7 val. ryto, bet normaliai kibti pradėjo tik įdienojus. Labai įdomu, nes, tarkime, prieš kelias savaites buvo priešingai – daugiau pagauti pavykdavo naktį", – kalbėjo klaipėdietis Rimas.

Kitų žvejų kibiruose – po tris, keturis kilogramus stintų. Kol kas, anot jų, gerai kimba tik minėtos žuvys.

Vis dėlto vienam mėgėjui pavyko ištraukti net trijų kilogramų šlakį. Vyras džiaugėsi pagavęs jį Šventosios upėje.

Kaip žinoma, nuo šiandien meškeriotoji turi suklusti – iki gegužės 15 d. draudžiama gaudyti kiršlius, o iki gegužės 20 d. – sterkus.

Už draudžiamą šių žuvų žvejybą gresia bauda nuo 115 iki 289 eurų. Iš pažeidėjų bus konfiskuojami žvejybos įrankiai ir priemonės, valtys. Neklusnūs meškeriotojai taip pat turės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – už kiekvieną neteisėtai sugautą kiršlį ar sterką sumokėti po 158,5 euro. Jeigu žuvys bus sugautos draustinyje ar rezervate, teks sumokėti trigubai daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Ne agurkais kvepia o mizalais ir sudais...

stinta

stinta portretas
ir lietus nuplauna visus pedsakus ))))))

stas

stas portretas
o kaip sprendziami tualetu reikalai ? Smiltyneje jau miskelis slapimu ' kvep ia "
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių