Statybos Naujajame turguje prasidės ne iškart

  • Teksto dydis:

Birželio 30-ąją Naujasis turgus ir statybų bendrovė "Konsolė" pasirašė sutartį dėl Klaipėdos Naujojo turgaus rekonstrukcijos. Liko sutvarkyti vos keletą formalumų ir turgavietėje bus leista šeimininkauti statybininkams.

"Kitą savaitę planuojam susitikti su projektuotojais, konstruktoriais, rangovais – turime susitarti dėl darbų organizavimo. Mums pirmiausia rūpi, kad būtų kuo mažiau trukdžių prekybai ir kad nesukeltume nepatogumų turgavietės klientams. Šios nuostatos laikysimės visuose rekonstrukcijos etapuose", – sakė Viačeslavas Karmanovas, Naujojo turgaus direktorius.

Pasak turgavietės vadovo, vasarą yra pats prekybos pikas – į didžiausią Vakarų Lietuvoje maisto produktų turgavietę plūsta ne tik vietiniai gyventojai, bet ir atvykėliai iš aplinkinių kurortų, tad būtų geriau, jei pagrindiniai statybos darbai prasidėtų pasibaigus šiltajam sezonui.

Kad sudėtingiausi statybos etapai dėl objektyvių priežasčių gali prasidėti rudenį, patvirtino ir bendrovės "Konsolė" vadovas.

"Objektas nėra paprastas. Lauko paviljonuose reikės sumontuoti betonines kolonas, kokių Lietuvoje niekas negamina. Nežinia, ar rasime jas užsienyje, gali tekti specialiai gaminti. Tai užtruks ne vieną mėnesį", – aiškino Kazys Skutulas, bendrovės "Konsolė" direktorius.

Taip pat statybos rangovams teks darbus vykdyti neužtveriant praėjimo takų pėstiesiems, tam reikės pastatyti dengtus praėjimo tunelius, statybos vyks ne iškart visoje teritorijoje, o skirtingose vietose keliais etapais.

Tačiau prekybininkai ir pirkėjai neturėtų būkštauti dėl nepatogumų ar sumažėjusio asortimento – turgavietės administracija yra parengusi planą kaip rekonstrukcijos metu sutalpinti visus prekybininkus į laisvas vietas paviljonuose ar teritorijoje.

"Nepaisant rekonstrukcijos, mes tikrai rasime vietą kiekvienam, kas nori prekiauti mūsų turgavietėje. O kitą rudenį jau pakviesime pirkėjus bei prekybininkus į erdvias ir komfortiškas patalpas ir naujai sutvarkytas, estetiškas lauko prekybos erdves", – žadėjo V.Karmanovas.

Planuojama, jog po rekonstrukcijos prekybininkams turguje atsiras net 30 proc. daugiau vietų. Rekonstrukcijos metu bus uždengtas pėsčiųjų takas tarp mėsos ir daržovių paviljonų, dabartinės lauko prekyvietės vietoje bus įrengti uždaro tipo pramoninių prekių paviljonai, atnaujintos turgavietės prieigos prie Taikos prospekto, atsiras rekreacinės erdvės turgavietės lankytojams. Statybos darbams numatyta 1,95 ml. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai įdomu

Tai įdomu portretas
UŽ DU MILIJONUS EURŲ TOKĮ ŠLAMŠTĄ SUREZGĖTE?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių