Spūstims mažinti – specialus planas

Uostamiesčio vairuotojų laukia dar vienas išbandymas. Nuo lapkričio vidurio eismas bus apribotas Minijos gatvėje ties jos sankryža su Baltijos prospektu. Miesto valdžia pradėjo rengti planą, kaip suvaldyti transporto srautus, esant ekstremalioms situacijoms.

Uostamiesčio vairuotojų laukia dar vienas išbandymas. Nuo lapkričio vidurio eismas bus apribotas Minijos gatvėje ties jos sankryža su Baltijos prospektu. Miesto valdžia pradėjo rengti planą, kaip suvaldyti transporto srautus, esant ekstremalioms situacijoms.

Planas yra būtinas

Eismo organizavimo problemos penktadienį buvo aptartos miesto mero Vytauto Grubliausko kabinete. Pasitarime dalyvavo policijos atstovas, savivaldybės transporto specialistai.

Susitikimo metu aptartas planas, kurio būtų laikomasi susidarius ekstremaliai situacijai, kaip buvo prieš pusantros savaitės, kai dėl avarijos ant Mokyklos viaduko susidarė spūstys ir buvo paralyžiuotas miestas.

Pabrėžiama, kad jis ypač svarbus, kol vyksta Pilies tilto remontas. Be to, nuo lapkričio 10 dienos mėnesiui eismas bus apribotas Minijos gatvės ties jos sankryža su Baltijos prospektu, nes reikia iškelti požemines komunikacijas. Pastarosios eina po gatve.

„Aptarėme galimybę operatyviai reaguoti į ekstremalias situacijas. Pristatyta, kokia gali būti eismo organizavimo schema. Tokį scenarijų privalu turėti“, – pabrėžė meras.

Pasak V. Grubliausko, sutarta, kad susidarius ekstremaliai situacijai valdyti transporto srautams būtų sutelktos visos pajėgos: policijos pareigūnai, ženklų prižiūrėtojai, savivaldybės darbuotojai.

Meras tvirtino, kad bendradarbiaujant būtų galima transporto priemonėms leisti važiuoti Tiltų gatve.

„Esminis dalykas yra laikas – kada informacija apie eismo srautų paskirstymą pasiektų vairuotojus. Manome, kad optimaliai tai užtruktų apie 15-20 minučių nuo pirmo signalo gavimo. Per šį laiką į situaciją reaguotų policijos pareigūnai, kitos tarnybos“, – komentavo miesto vadovas.

Tiltų gatvė neišgelbės?

V. Grubliauskas tvirtino, kad informacijos perdavimui būtų galima pasinaudoti mieste esančioms radijo stotimis. Pasak mero, svarbu ir tai, kad vairuotojai laiku sužinotų apie ekstremalios situacijos atšaukimą ir grįžimą prie senosios eismo tvarkos. Neatmetama, jog kai kurie tuo gali piktnaudžiauti.

Tačiau tiek meras, tiek Klaipėdos kelių policijos biuro vadovas Ramūnas Šideikis abejojo, kad Tiltų gatvės atvėrimas padėtų visiškai išspręsti ekstremalią situaciją.
Skaičiuojama, kad per valandą per šią arteriją gali pravažiuoti apie 150 automobilių. Spalio 15-ąją spūstyse buvo apie 700 transporto priemonių.

R. Šideikis tvirtino, kad praėjusią savaitę mieste kilusi ekstremali situacija išanalizuota. Pasak viršininko, policijos pareigūnai į ją reagavo tinkamai.

„Esant tokioms situacijoms labai svarbu, kad informacija, kur galima važiuoti, maksimaliai pasiektų eismo dalyvius. Priešingu atveju gali gautis neigiamas efektas. Arba visus reikia iš anksto informuoti, kad kilus tokiai situacijai žmonės gali važiuoti per Tiltų gatvę, nors yra ženklai, o pareigūnai vairuotojų nebaus“, – tvirtino viršininkas.

R. Šideikis taip pat pabrėžė, kad klaipėdiečiai per jautriai reaguoja į spūstis.

„Reikia palaukti 10-30 minučių ir jau pasaulio pabaiga. Visi esame pikti netolerantiški. Jei, esant tokiems incidentams, vairuotojai vadovautųsi Kelių eismo taisyklėmis – laikytųsi tarpusavio supratimo, pagarbos, nereikėtų nė policijos pareigūnų. Dabar lipa vieni kitiems per galvas“, – teigė viršininkas.

Laukia „X“ dienos

Ketvirtadienį remonto darbai prasidėjo Jakų žiedinėje sankryžoje. Nuo lapkričio 10 dienos dėl požeminių tinklų iškėlimo eismas bus apribotas Minijos gatvėje ties jos sankryža su Baltijos prospektu.

Abiem kryptimis judančioms transporto priemonėms teks dalintis viena gatvės puse. Pasak V. Grubliausko, šie darbai komplikuos eismą.

„Rangovas norėjo uždaryti šioje vietoje visą gatvę, bet trumpesniam laikui, bet aiškiai pasakėme, kad negali būti nė kalbos, esant tokiai situacijai“, – tvirtino meras.

Pabrėžiama, kad vykdyti šių darbų vėliau, kai bus atidarytas Pilies tiltas, neverta, nes tada eismas Minijos gatvėje bus intensyvesnis nei dabar.

Tiek darbai Jakų žiedinėje sankryžoje, tiek Minijos gatvėje turėtų būti baigti gruodžio viduryje. Numatoma, kad tada bus atidarytas ir atnaujintas Pilies tiltas.

„Visi laukiame tos gruodžio X dienos, nes atsivers gerai suremontuotos arterijos“, – pabrėžė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas per valdzia ?

kas per valdzia ? portretas
eigu negali sureguliot eismo tokiam mazam mesteli ? ar cia valdzia ,ka jie galetu pareguliot kokiam vilniui , aps...tu link ausu

Klaipėdiečiai tapo įkaitais , kas kaltas? ką daryti?

Klaipėdiečiai tapo įkaitais , kas kaltas?  ką daryti? portretas
Jau pusmetis kaip visos misto ir netik žiniasklaidos priemonės,internautai savo komentarais stebisi ir piktinasi miesto valdžios ir valdininkų nesugebėjimu,neveiklumu ,neįsiklausimu i miestiečių prašymus, sprendžiant autotransporto kamščių , avarijų priežasčių problemas.Ir štai kaip karo metais bus per radiją pranešama, kad valandai laiko (susidarius ekstremaliai situcijai manau ,kad dėl miesto valdžios situacijos nesuvokimo ir neveiklumo )miesto meras pasigailėjo miestiečių ir leido važiuoti per,, savo nuosavą,, tiltą Tiltų gatvėje.Bet naivoka gi.Arteja merų rinkimai jei miestiečiai pasipiktinę už tokį mero užsispyrimą nebebalsuos už jį, tilto,, nuosavybę,, praras ponas V. Grubliauskas iškart.Ir važinės jis kaip ir visi mirtingieji pagal naujus kelio ženklus, naujas asfalto paženklinimo linijas , naujos manau protingos miesto valdžios vadovaujamas,nes kito kelio kaip ir nėra mums klaipėdiečiams kaip per rinkimus prisiminti , o kaip mums gyvenosi mieste per tuos keturis metus -

Lietuvis

Lietuvis portretas
Deja mes esame lietuviai ir visame matome tik blogį,bet juk mieste masiškai vyksta nudëvetos ifrastruktūros gerinimo darbai, gyvenimo kokybė po to pagerės ! Juk kai namuose daraisi remontą taip pat patiri nepatogumų, bet po to džiaugiesi ! Noriu palinkėti visiems ramybės !
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių