Spalvoti borteliai klaidina vairuotojus

Pirmojoje Melnragėje vairuotojus klaidina geltonai nudažyti šaligatvių borteliai. Pagal žymėjimą atrodo, kad palikti čia automobilį draudžiama. Taip nuo transporto, kuris statomas prie tvoros, bando apsiginti individualių namų gyventojai.

Pirmojoje Melnragėje vairuotojus klaidina geltonai nudažyti šaligatvių borteliai. Pagal žymėjimą atrodo, kad palikti čia automobilį draudžiama. Taip nuo transporto, kuris statomas prie tvoros, bando apsiginti individualių namų gyventojai.

Geltonos linijos išbluko

Įtartinas žymėjimas "stovėti draudžiama" matyti Molo gatvėje, už buvusio seniūnijos pastato pasukus į dešinę. Šioje kelio dalyje prie individualių namų šaligatviai išmarginti ne tik geltonais, bet ir baltais punktyrais.

Panašu, kad šie atsirado čia jau seniai – linijos apsitrynusios, išblukusios. Tačiau jas pamatę vairuotojai vis tiek suabejoja, ar šioje vietoje galima palikti mašiną.

Tokio ženklinimo šiame Molo gatvės ruože miesto eismo schemoje numatyta nėra. Panašu, kad kažkada linijas išbraižė patys gyventojai, kurie nenorėjo, kad prie jų tvoros būtų paliktos transporto priemonės. Vis dėlto vairuotojus jos priverčia suklusti ir dabar.

"Galiu patvirtinti, kad legalios geltonos linijos yra tos, kurios nubrėžtos aplink Pirmojoje Melnragėje esantį žiedą ir Molo gatvės dalyje nuo Audros iki Ruonių gatvės. Ten stovi ir ženklas, kuris įspėja, kad stovėti draudžiama savaitgaliais nuo 8 iki 17 val. Ten viskas yra suderinta", – pasakojo viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Pasak vadovo, tokių draudimų minėtose vietose prireikė, kad galėtų apsisukti miesto autobusai.

Reikia savivaldybės leidimo

Pasak G.Neniškio, daugiau nėra jokios informacijos, kad savivaldybė būtų suderinusi draudimus stovėti Molo gatvėje. Jis taip pat spėjo, kad čia šaligatvių bortelius nudažė gyventojai.

"Žmonės mėgsta spalvinti, tai paspalvina, padažo. Norint, kad kelio ženklas ar žymėjimas būtų teisėtas, jis turi būti suderintas su policija ir patvirtintas savivaldybės. Turi būti administracijos direktoriaus įsakymas ar Transporto skyriaus leidimas", – pasakojo vadovas.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė pabrėžė, kad savavališkai žymėti gatvių negalima. Už tai gresia administracinė atsakomybė.

"Žinoma, pirmiausia turėtume nustatyti asmenį, kuris tai padarė", – aiškino vedėja.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda taip pat neprisiminė, kad būtų kas nors kreipęsis dėl automobilių stovėjimo uždraudimo minėtoje gatvės dalyje.

Turi uždažyti pilkai

L.Dūda atkreipė dėmesį, kad žmonės, kurie savavališkai geltonai pažymėjo šaligatvių bortelius, turėtų juos perdažyti pilkai.

"Į šią vietą turėtų nuvažiuoti Viešosios tvarkos skyrius ir sužiūrėti. Būtų kaltas tas žmogus, prie kurio namo išdažyti borteliai. Juk prie kaimyno tvoros niekas nedažys", – tvirtino vadovas.

L.Dūdos teigimu, jei žmogus pastatytų mašiną prie savavališkai nudažyto bortelio, niekas jo nebaustų. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad turi būti ne tik horizontalus, bet ir vertikalus ženklas.

Direktorius pasakojo, kad šaligatvių borteliai yra nuspalvinti ir prie kai kurių įstaigų.

"Kartais savavališki žymėjimai net naudingi, tačiau viską reikia suderinti su savivaldybe – kelio savininku. Protingiems atvejams mes pritariame", – teigė direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa   portretas
Būtinai reikia dažyti bortelius,kad nestatytų kažkokie atvažiavę. Kiek matau tų atvažiavusių mašinos apgadintos, matyt apibrauko šonus mašinų.,nes gyventojai neprivažiuoja prie savo namų. Jei pas gyventoją atvažiuoja svečių ,tai kur jiems statyti? Negi statys prie svetimo namo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių