Socialiniai darbuotojai minėjo profesinę šventę

Minint Socialinio darbuotojo dieną dėmesio sulaukė ir šį nelengvą darbą dirbantys klaipėdiečiai. Minėdami savo profesinę šventę Klaipėdos socialiniai darbuotojai leidosi į ekskursiją laivu, jaukiai besišnekučiuodami prisiminė šviesiąsias šios profesijos puses.

Minėjo profesinę šventę

Antradienį Klaipėdoje paminėta Socialinio darbuotoja diena.

Profesinę dieną minintys šios srities darbuotojai pavakarę leidosi į ekskursiją laivu „Venus“.

Renginio metu būriui Klaipėdos socialinių darbuotojų įteiktos mero padėkos.

Pastebima, jog anksčiau šią šventę organizuodavo uostamiesčio socialinių darbuotojų asociacija, o šiemet sulaukta ir miesto palaikymo, šventei skirta pinigų.

Susitikimas – lyg meditacija

Renginio dalyvių teigimu, šis renginys – svarbus, nes tai yra proga visiems susirinkti kartu, pasidalyti mintimis, jaukiai praleisti laiką.

Tai tarsi savotiškas meditacijos būdas žmonėms, kurie kasdien susiduria su „išvirkščiąją“ gyvenimo puse.

Nors antradienio pavakarę vykusios šventės metu nestigo šiltų emocijų, tačiau minėtos srities darbuotojai pripažino gyvenantys dviprasmiškomis nuotaikomis.

„Vis dar šiek tiek jaučiamas mūsų profesijos užmirštumas. Kaip asociacija bandome burtis ir rodyti mūsų profesijos naudą, tačiau kartais vis tiek jaučiamės pamiršti“, – pripažino Klaipėdos krašto socialinių darbuotojų asociacijos pirmininkas Saulius Liekis.

Rizikuoja gyvybėmis

Vis dėlto, pašnekovas pastebėjo, kad pastaruoju metu jau pradėta plačiau kalbėti apie socialinių darbuotojų darbo krūvį, tenkantį socialinių šeimų skaičių ir kitus aspektus.

S.Liekio teigimu, neretai socialiniai darbuotojai, dirbdami su negalių turinčiais asmenimis, rizikos šeimomis ar nakvynės namų gyventojais rizikuoja ir savo gyvybėmis, patiria psichologinį, o kartais netgi fizinį smurtą.

Skaičiuojama, kad šiuo metu socialinis darbuotojas vidutiniškai uždirba vos daugiau nei minimalią algą – apie 450 eurų.

Šviesioji profesijos pusė

Nors skaudulių šioje srityje dar esama, tačiau šventės metu jos dalyviai mielai akcentavo šviesiąją profesijos pusę – ne vieną šeimą ar asmenį, kuriems pavyko padėti atsistoti ant kojų, išspręsti juos užklupusias problemas.

„Šviesulių mūsų darbe tikrai yra, tik galbūt retai apie tai kalbama. Yra šeimos, kurios „kabinasi“ į gyvenimą, keičia savo gyvenimus ir mes esame šalia, palydime juos. Ir neįgalieji gali gauti tam tikras socialines paslaugas, nesijausti vieni, tokių paslaugų atsiranda vis daugiau, dienos centrų žmonėms su psichikos negalia, senyvo amžiaus gyventojams atsiranda daugiau kokybiškų paslaugų į namus“, – pabrėžė S.Liekis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl pakso nebuvo?

Kodėl pakso nebuvo? portretas
Na,kad šulciokas sveikino,tai kaip mero "tarpininkas".O ką mėsų pjaustytojas sveikino?save reklamavo ir "pakabinęs" telefoną savo reikalus tvarkė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių