Socialinė atsakomybė – miesto gerovei

„Klaipėdos naftos“ siekis kiekvienais metais stiprinti socialinės atsakomybės politiką įgyvendinamas ne žodžiais, o darbais. Suteikta parama džiaugiasi ne tik gausus būrys uostamiesčio bendrovių, organizacijų. Gerus „Klaipėdos naftos“ darbus Klaipėdos valdžia vadina pavyzdžiu, kuriuo turėtų sekti ir kitos bendrovės.

Puoselėja kultūrą

Praėjusią savaitę „Klaipėdos naftai“ įteikta Klaipėdos dramos teatro padėka už bendradarbiavimą. Bendrovė jau kelerius metus skiria finansinę paramą ir yra viena iš pagrindinių ne tik šio teatro, bet ir kitų kultūrinių organizacijų rėmėja. Vakaro metu „Klaipėdos naftai“ buvo įteiktas simbolinis minėto teatro ženklas.

„Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Mantas Bartuška pabrėžė, kad kultūra yra neatsiejama visuomenės augimo ir tobulėjimo sričių.

„Pagal bendrovės paramos skyrimo taisykles, kultūra yra viena iš krypčių, į kurią yra orientuotas finansavimas, tad siekiame ir toliau prisidėti prie kultūros puoselėjimo uostamiestyje“, - sakė M.Bartuška.

Vertina kiekvieną eurą

Kaip teigė Klaipėdos dramos teatro vadovas Tomas Juočys, ryšys, kuris nenutrūksta iki šiol, su „Klaipėdos nafta“ užsimezgė prieš penkerius metus.

„Visą gautą paramą investuojame ne į ūkinę, bet į kūrybinę teatro veiklą – statomus spektaklius. Itin reikalingi pinigai mums padeda pasiekti patrauklesnį galutinį rezultatą. Investuojame į geresnius režisierius, choreografus, kokybiškesnius kostiumus, dekoracijas ir kitus svarbius dalykus“, – neslėpė T.Juočys.

Anot jo, sukurti spektaklį – brangus malonumas, net pigiausiam teatro darbui reikėjo maždaug 42 tūkst. dar senąja valiuta. Vidutiniškai spektaklio sukūrimas atsieina nuo 30 tūkst. eurų.

„Klaipėdiečiams norime rodyti aukštos kokybės spektaklius, o be paramos tai padaryti būtų sunku“, – neslėpė T.Juočys.

Supranta teatro svarbą

Klaipėdos dramos teatro direktorius pabrėžė, kad vertinamas ir reikalingas kiekvienas euras.

Kaip teigė T.Juočys, „Klaipėdos dramos teatro ir „Klaipėdos naftos“ bendradarbiavimas yra puikus pavyzdys, kaip puikiai gali sutarti menas ir verslas.

Teko skaityti, kad visos ekonominės pasaulio krizės užklumpa tada, kai visuomenė nusigręžiama nuo kultūros. Ir priešingai – kai vėl atsisukame į ją, ekonomika atsispiria ir pradeda kilti į viršų. Džiugu, kad „Klaipėdos nafta“ prisideda prie meno bendruomenės kūrimo, supranta, koks Klaipėdai svarbus teatras“, – akcentavo T.Juočys.

Darbai – svarbūs visam miestui

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pripažino, kad „Klaipėdos nafta“ yra vienas rimčiausių, atsakingiausių ir patikimiausių uostamiesčio socialinių partnerių tiek žvelgiant į ilgalaikę retrospektyvą, tiek, tikimasi, ir į perspektyvą.

„Bendrovė dažnai pastebima miesto socialinio gyvenimo fone. „Klaipėdos nafta“ aktyviai prisideda prie Klaipėdos infrastruktūros sprendimų įgyvendinimo. Čia galime prisiminti paramą Klaipėdos centriniam futbolo stadionui bei daugelį kitų svarbių projektų“, – kalbėjo meras.

Anot jo, pagirtina ir tai, kad bendrovė remia sportą, kultūrą, vykdo socialius projektus.

„Svarbus ir „Klaipėdos naftos“ bendradarbiavimas akademinio gyvenimo sferoje. Kaip žinia, bendrovė prisideda prie naujos SGD terminalų inžinerijos studijų programos kūrimo. Taigi „Klaipėdos nafta“ yra svarbus Klaipėdos universiteto partneris. O tai kartu reikšminga ir visam miestui“, – tikino meras.

Tapo pavyzdžiu

V.Grubliauskas priminė, kad prieš kelerius metus „Klaipėdos nafta“ buvo apdovanota socialiai atsakingiausios įmonės titulu, skiriamu už ypatingą dėmesį miesto socialiniams projektams, visuomeninėms įstaigoms bei organizacijoms.

„Tai liudija, kad Klaipėda šią partnerystę ne tik mato, vertina, bet ir rodo kaip pavyzdį kitiems mieste veikiantiems ūkio subjektams. Jie tikrai galėtų pasimokyti socialiai jautrios ir atsakingos partnerystės. Kuo daugiau gerų iniciatyvų mieste atsiras, tuo labiau Klaipėda klestės. Juk visi geri darbai – Klaipėdos labui. Tada ir pačios bendrovės gali pasijausti visavertėmis bendruomenės gerovės kūrimo bendraautorėmis ir partnerėmis“, – teigė V.Grubliauskas.

Kuria naujas darbo vietas

Neįgaliųjų socialinės įmonės „Regseda“ direktorė Kristina Zibalienė prisiminė, kad draugystė su „Klaipėdos nafta“ prasidėjo prieš maždaug penkerius metus.

Tada buvo sutarta, kad bendrovė „Regsedą“, skaičiuojant dar senąja valiuta, per metus parems 15 tūkst. litų. Vėliau suma išaugo iki 25 tūkst. litų, maždaug – 7 tūkst. eurų.

„Esame socialinė įmonė, nesiekianti pelno, todėl mums itin svarbi bet kokia pagalba. Visus gautus pinigus investuojame į darbo vietų, skirtų negalią turintiems asmenims, kūrimą. Šiuo metu „Regsedoje“ dirba 126 neįgalūs žmonės – daugeliui jų pripažintas vidutinio ar sunkaus laipsnio invalidumas. Būtent tokius asmenis ir stengiamės įdarbinti. Visi puikiai žino, kaip sveikatos sutrikimų turintiems žmonėms sudėtinga susirasti darbą“, – priminė K.Zibalienė.

Anot jos, už „Klaipėdos naftos“ suteiktus pinigus „Regseda“, pridėjusi dalį savų, gali nupirkti specialų įrengimą, reikiamą neįgaliojo darbo vietai įkurti. K.Zibalienės teigimu, tai ilgalaikis ir prasmingas projektas.

Įmonės direktorė pripažino, kad „Klaipėdos naftos“ teikiama parama – reikalinga lyg oras ir labai vertinama, tačiau, anot jos, labiausiai stebina glaudus su bendrovė sukurtas ryšys.

Stebina nuoširdumas

„Mūsų draugystė prasidėjo dar tada, kai „Klaipėdos naftos“ generaliniu direktoriumi buvo dabartinis energetikos ministras Rokas Masiulis. Tokie patys gražūs santykiai susiklostė ir su šiuo metu bendrovei vadovaujančiu M.Bartuška. „Klaipėdos naftos“ atstovai nuolat lanko „Regsedos“ darbuotojus, bendrauja su jais. „Regsedos“ kolektyvas dažnai kviečiamas į įvairius renginius, įmonės darbuotojai viešėjo ir „Klaipėdos naftoje“, susipažino su jos darbu, – pasakojo K.Zibalienė.

Įmonės direktorė prisiminė ir dar vieną kilnų poelgį. Prieš kelerius metus „Klaipėdos nafta“ „Regsedos“ darbuotojus aprūpino šiltais darbo drabužiais, nes tąkart žiema buvo labai šalta ir darbo vietose buvo gana vėsu.

„Klaipėdos naftos“ skirta parama nėra tik paviršutiniškas veiksmas, skirtas į gerų darbų sąrašą įrašyti dar vieną eilutę. Bendrovės dėmesys ir darbai įrodo, kad pagalba „Regsedai“ yra nuoširdi ir tikra“, – pabrėžė K.Zibalienė.

Paramos lygis išliks

Klaipėdos dramos teatras ir „Regseda“ – tik pora objektų, kuriems pagalbos ranką ištiesia „Klaipėdos nafta“. Bendrovė ne vienerius metus rūpinasi uostamiesčio socialine gerove, kultūros ar sporto sritimis. Pavyzdžiui, pagal finansinės paramos sumą socialinėms miesto reikmėms užtikrinti, „Klaipėdos nafta“ yra viena iš lyderių tarp uostamiesčio įmonių.

Bendrovė pagalbą suteikia ne tik bendradarbiaudama, bet ir inicijuodama labdaros ar paramos projektus.

Ypatingą dėmesiu „Klaipėdos nafta“ apgaubia bendrovei svarbiausius ir arčiausiai įsikūrusius kaimynus: Klaipėdos vaikų laisvalaikio centrą, Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namus, uostamiesčio lopšelį darželį „Giliukas“, viešąją įstaigą „Trečiasis amžius“, agentūrą „Visos Lietuvos vaikai“, Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą.

„Klaipėdos naftai“ ne ką mažiau svarbūs ir kiek toliau fiziškai nutolę kaimynai. Tarp jų – Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolynas, Klaipėdos vaikų ligoninė, Klaipėdos jūrininkų ligoninė, Klaipėdos invalidų rekreacijos ir sporto klubas „Kentauras“, visos religinės bendruomenės.

Bendrovė taip pat džiaugiasi galėdama paremti didžiąsias miesto šventes, pavyzdžiui, Jūros šventę, Klaipėdos pilies džiazo festivalį. Finansine parama prisidedama ir prie įvairių kultūros subjektų, kaip Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro, I.Simonaitytės bibliotekos, gerovės.

Taip pat remiamas labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“, sporto klubai „Nikė“, „Nafta-Uni-Akvaservis“ ir kiti.

„Pernai paramai skyrėme apie 143 tūkst. eurų. Turime atitinkamą programą ir pagal ją remiame tiek kultūros, tiek švietimo ir sporto, tiek socialines sritis. Jei nesusidursime su nenumatytais pokyčiais, paramos lygis ir šiemet išliks toks pat, o įmonei gerinant savo rezultatus jis net didėtų“, – prognozavo M.Bartuška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vietinis

Vietinis portretas
Klaipedos nafta neturi jokios atsakomybes.Graziai sypsosi nuotraukoje vienas klijentus ruosia onkologiniam kitas juos priima. Is pelno gyventoju sveikatos saskaita ir remia visus, neispirksite savo nuodemes.

opa

opa portretas
Nieko sau. Socialinė atsakomybė ir labiausiai socialiai atsakinga įmonė??? Tai čia ta įmonė, kuri savo naftos smarve daugėlį metų terorizuoja klaipėdiečius??? Ir tą daro savaitgaliais ir naktimis, kaip nusikaltėliai??? O mūsų valdžios atstovai nieko nedaro ir nuolankiai ima dovanas??? Tokių dovanų paprasčiausiai nederėtų priimti ir pagaliau derėtų priversti šią įmonę liautis terorizuoti klaipėdiečius. Štai ir šį šeštadienį vakarop buvo tokia baisi smarvė, kad neįmanoma buvo kvėpuoti (prie Studlendo). O mūsų valdžios žmonės nieko nedaro ir tyliai tam pritaria.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių