Smurto aukos sulauks dėmesio?

Uostamiesčio ir Latvijos socialinių paslaugų centrai drauge žada vykdyti projektą, kurio metu bus siekiama gerinti paslaugų smurto šeimose aukoms prieinamumą ir efektyvumą.

Smurto šeimose aukų labui skirtas projektas „Moterys ir vaikai – saugūs savo mieste“ Klaipėdoje ir Liepojoje turėtų prasidėti šiemet ir vykti iki kitų metų birželio pabaigos.

Šiame projekte dalyvauti planuoja Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės bei Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centrai, trejetas socialines paslaugas Latvijoje teikiančių įstaigų.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė paaiškino, kad projektą ketinama vykdyti ir Klaipėdoje, ir Liepojoje.

Įgyvendinant iniciatyvą, bus analizuojami nukentėjusiųjų nuo smurto šeimoje pagalbos poreikiai, sukuriama darbo metodika, vyks mokymai specialistams, stiprinamas tarpžinybinis bendradarbiavimas.

Tam, kad minėtos įstaigos galėtų dalyvauti šiame projekte, iš miesto kišenės prašoma skirti beveik 3 tūkst. eurų.

Trečiadienį posėdžiavę miesto Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pritarė tokiam siūlymui, jį dar turės palaiminti miesto taryba.

Pastebima, kad daugiau naudos iš šio projekto turės Latvijos atstovai, mat iš bendros jo vertės, kuri siekia 225 tūkst. eurų, kaimyninės šalies dalyviams numatoma skirti didžiąją dalį, o uostamiesčio – kiek daugiau nei 19 tūkst. eurų.

Kai kuriems komiteto nariams kliuvo ir numatomo projekto pavadinimas.

„Moterys ir vaikai – saugūs savo mieste, o vyrai, kurių gyvenimo trukmė dešimčia metų trumpesnė, gali būti nesaugūs“, – pastebėjo vicemeras Artūras Šulcas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nul'ė

Nul'ė portretas
Biurokratai jau mąsto, kokius rašys projektus- kiek pinigų pasiims. Tačiau žvelgiant į realybę, kyla abejonių. Kai patėvio išvytas paauglys pusnuogis slepiasi nuo šalčio apgriuvusiame pastate, o pasirodo, kad jis pats pabėgo į tą šaltį-- komentarų nebelieka. Nes mažai tikėtina, kad skriaudžiami vaikai bus apginti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių