Smiltynės kelyje – paruošiamieji darbai

Rengiamasi pradėti kelio, vedančio į Naująją perkėlą Smiltynės pusėje, ir perkėlos prieigose esančios aikštės atnaujinimo darbus. Numatoma, kad remontas bus atliktas per kelis mėnesius.

Maždaug 1,5 km ilgio minėtą kelią ir perkėlos prieigose esančią aikštelę kartu sutvarkyti nusprendė Lietuvos automobilių kelių direkcija ir uostamiesčio savivaldybė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, darbininkai numatomo remontuoti kelio ruože jau sujudo.

„Yra išduotas žemės darbų leidimas paruošiamiesiems darbams – praplauti esami inžineriniai tinklai, pažymėta, kur ir kokios bus naujos trasos, kur, esant būtinybei, reikėtų pašalinti medžius ar krūmus“, – dėstė skyriaus vedėjas.

Miestas nusprendė sutvarkyti perkėlos prieigose esančią aikštelę bei dalį kelio, o direkcijai atiteko kitas suplanuoto atnaujinti kelio ruožas.

Pašnekovo teigimu, miestui priklausančios dalies statybos darbų leidimą tikimasi gauti balandžio pabaigoje ir tada pradėti darbus.

Neabejojama, kad tiek miesto, tiek direkcijos numatomuose tvarkyti kelio ruožuose darbai bus derinami.

„Yra vienas rangovas, tik du skirtingi užsakovai“, – pastebėjo V.Švedas.

Darbus atliks bendrovė „Lemminkainen Lietuva“. Pagal lapkričio pradžioje pasirašytą sutartį, remontas turi būti baigtas per 8 mėnesius.

Visiems darbams reikės apie 680 tūkst. eurų.

Aikštelę su laukimo zona planuojama kiek performuoti. Anksčiau čia, važiuojant iš Nidos į Klaipėdą, nebuvo galimybės apsisukti ir grįžti atgal, reikėjo stoti į bendrą eilę, tad dabar atsiras pagalbinė juosta.

Atnaujinus erdvę, kelto lauksiantys automobiliai galės rikiuotis keturiose juostose. Dar po vieną juostą bus skirta specialiajam transportui, gyventojams.

Taip pat žadama renovuoti pačią aikštelę – pakeisti dangą, atnaujinti šaligatvius, nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takus.

Kelio dalį, kurios tvarkymu rūpinsis direkcija, vyksiančių darbų metu žadama praplatinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
> Anksčiau čia, važiuojant iš Nidos į Klaipėdą, nebuvo galimybės apsisukti ir grįžti atgal, reikėjo stoti į bendrą eilę, tad dabar atsiras pagalbinė juosta. Būtų gerai pastatyt pareigūną prie pagalbinės juostos, nes jau įsivaizduoju ten lendančius lygesnius už kitus :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių