Smiltynės jachtklubas žada sutvarkyti pakrantę

Smiltynės jachtklubas puoselėja mintį sutvarkyti šalia esančią pakrantę, kuri dabar nesiderina prie gražios įstaigos aplinkos. Norima, kad greta plytinti teritorija virstų patrauklia rekreacine zona.

Ką būtų galima daryti šalia esančioje, Smiltynės jachtklubo atstovai tarėsi su miesto valdžia.

Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėja Jurgita Činauskaitė-Cetiner informavo, kad susitikimo metu apžvelgta, ką šioje teritorijoje numato miesto bendrieji, detalieji planai.

Tačiau Smiltynės jachtklubo atstovams patarta pirmiausia kreiptis į Kuršių nerijos nacionalinį parką ir išsiaiškinti, kas nurodyta jo planuose, kurie yra valstybinės reikšmės.

„Šioje teritorijoje yra daug apribojimų. Tad pirmiausia reikia kalbėtis su Kuršių nerijos nacionaliniu parku, pasižiūrėti, kam pagal jų planus galima panaudoti šią teritoriją. Tada galima kalbėti konkrečiau, kaip ją būtų galima vystyti, įveiklinti, kad nebūtų tuščia“, – teigė vedėja.

Smiltynės jachtklubo viešbučio valdytoja Ana Timonina-Mickevičienė atskleidė, kad įstaiga turi kelias idėjas, kaip būtų galima išnaudoti šią erdvę, tačiau kol kas jų neįvardijo.

„Pirmiausia norime pakalbėti su Kuršių nerijos nacionaliniu parku ir sužinoti, ką ten įmanoma įgyvendinti. Gal jis pats turi kažkokių pasiūlymų. Mūsų pagrindinis siekis, kad šalia esanti pakrantė taptų patrauklia rekreacine zona“, – paaiškino A.Timonina-Mickevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
Norėtusi dviračių tako nuo Naujosios perkėlos iki Jachtklubo Smiltynėje. Nors ir dabar bandom važiuoti siauru, duobėtu smėlio takeliu. Saugotis reikia, kad neužvažiuoti ant žvejų mantos, ar jų palaikymo kompanijų. Labai laukiam sutvarkytos tos pakrantės dalies.

Vietinis

Vietinis portretas
Visą pakrantės atkarpą nuo jachtklubo iki naujosios perkėlos reikia tvarkyti. Pažiūrėkite, kiek žmonių ten lankosi vasarą. O duobės tokios, kad naktį gali ir sprandą nusisukti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių