Smiltynėje – orientavimosi sporto parkas

Orientavimosi sporto atstovai nuo šiol laukiami ir Smiltynėje. Čia atidaryta pėstiesiems pritaikyta kelių kilometrų ilgio trasa. Ateityje ją ketinama pritaikyti ir dviratininkams.

Lietingą pirmadienį Smiltynėje pradėjo veikti orientavimosi sporto trasa, kurios atidarymas sukvietė ne tik šios sporto šakos atstovus, mėgėjus, bet ir Klaipėdos valdžios žmones, kitus garbius svečius.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės teigimu, naujoje orientavimosi trasoje, kurios ilgis siekia apie 7 km, įrengta 30 kontrolinių punktų.

„Įsigijus žemėlapį, žmonės gaus kortelę, kuria turės pasižymėti mažiausiai dešimtyje punktų, nesvarbu kokia tvarka. Įgyvendinus šią sąlygą, jie taip pat dalyvaus loterijoje, kurioje galės laimėti vertingus orientavimosi parko rėmėjos „Škodos“ prizus“, – dėstė R.Savickienė.

Pašnekovės teigimu, įrengiant naują orientavimosi parką Smiltynėje, didžiąją dalį išlaidų apmokėjo jo rėmėjas, miestui teko prisidėti leidžiant žemėlapius, atliekant organizacinius darbus.

Trasos atidarymo metu ją suskubo išbandyti orientavimosi klubų atstovai.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, rėždamas sveikinimo kalbą ir nagrinėdamas detalų Smiltynės miško žemėlapį, teigė, kad pats su šeima ketina išbandyti ir surasti bent kelis punktus.

Į šventę atvyko ir Kuršių nerijoje šiuo metu atostogaujantis Šiaulių meras Artūras Visockas, kuris yra užkietėjęs orientacininkas jau daugelį metų. Jis padėkojo Klaipėdos savivaldybei, kad prisideda populiarinant šią sporto šaką pajūryje.

Orientacininkai naujoje trasoje Smiltynėje bus laukiami visus metus, tad prasmingai gamtoje praleisti laiką bus galima ir šiltuoju, ir šaltuoju metų laiku.

Numatoma, kad ateityje parkas dar bus tobulinamas.

„Antrajame etape Klaipėdai trasą reikėtų pritaikyti dviratininkams. Šiuo metu ji yra skirta tik pėstiesiems, bėgikams. Planuojama ją sutvarkyti, patobulinti, kad atsirastų galimybė trasa pasinaudoti dviratininkams“, – paaiškino R.Savickienė.

Pastebima, kad Nidoje, Pervalkoje, Preiloje, Juodkrantėje įrengtos trasos yra pritaikytos ir dviratininkams.

Pirmasis orientavimosi parkas Kuršių nerijoje, Nidos gyvenvietėje, įkurtas 2010 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių