Smiltynei sieks Mėlynosios vėliavos

Smiltynės pliaže norima iškelti Mėlynąją vėliavą. Tarptautinį paplūdimių kokybės įvertinimą reiškiančio ženklo bus siekiama kitąmet. Tam prireiks apie 8 tūkst. eurų.

2017-aisiais uostamiestis rengiasi dalyvauti Mėlynosios vėliavos programoje.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė paaiškino, kad šiemet miestas buvo sudaręs sutartį su Lietuvos žaliųjų judėjimu, kuris ir yra Mėlynosios vėliavos Lietuvoje koordinatorius, kad būtų įvertinta Smiltynės ir Girulių paplūdimių būklė bei būtų galima dalyvauti minėtoje programoje.

"Pateikta ataskaita nurodo, kad Smiltynės paplūdimys kitais metais galėtų pretenduoti, o Antrosios Melnragės pliaže jie vis dėlto rekomenduoja skirti dar daugiau dėmesio infrastruktūrai, paties paplūdimio tvarkymo darbams", – dėstė I.Šakalienė.

Mėlynosios vėliavos siekiantis paplūdimys turi atitikti 32 numatytus kriterijus. Juos atitinka 500 m Smiltynės paplūdimio ruožas.

"Ten dar turime sutvarkyti stendus. Dar yra smulkių darbų, kuriuos iki pavasario privalome atlikti", – paaiškino skyriaus vedėja.

Prieš Smiltynės paplūdimiui skiriant Mėlynąją vėliavą, jį dar įvertins speciali komisija, kurią sudaro ne tik Lietuvos, bet ir užsienio ekspertai. Ji ir duos leidimą minėtoje zonoje iškelti prestižinį ženklą.

Numatoma, kad tam, jog kitąmet Smiltynės paplūdimys siektų ir gautų tarptautinį paplūdimių kokybės įvertinimą, prireiks 8 tūkst. eurų per metus.

Vakar posėdžiavę Klaipėdos tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pritarė tokiems miesto planams, tačiau būta klausimų, ar Mėlynosios vėliavos iš tiesų reikia.

"Ar mums ne geriau būtų patiems ją pasisiūti, iškelti ir sutvarkyti infrastruktūrą už 8 tūkst. eurų?" – klausė minėto komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Galutinį žodį dėl planų siekti Mėlynosios vėliavos dar turės tarti miesto taryba.

Antrosios Melnragės paplūdimys pretenduoti gauti šį įvertinimą galėtų dar po metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

monnez

monnez portretas
labas Gauti paskolą, kuri leis jums įveikti skurdą. El. paštas: sylviane.harry@hotmail.com Sveiki, mano vardas yra MONNEZ, sukčiavimo auka suklastotų skolintojų rankose. Aš neteko apie 45.000,00 LT nes man reikia didelį kapitalą 200,000.00 LT Aš beveik mirė, aš neturėjo kur eiti. mano verslas buvo sunaikinta, ir šiame procese aš praradau savo sūnų. Aš negalėjo pakęsti tokio nepasikartotų. 2016 kovo mėn sutikau draugą, kuris supažindino mane su gera motina, SYLVIANE HARRY, kad galiausiai padėjo man užtikrinti paskolą bendrovė. gera mama aš noriu pasinaudoti šia galimybe ir padėkoti jums, ir gali Dievas toliau laimina Jus. Aš taip pat norėčiau pasinaudoti šia galimybe patarti kolegos lietuviškai, kad yra daug sukčiai iš ten, todėl, jei jums reikia paskolą ir nori užsitikrinti paskolą greitai, uržegitruokite tik ponia Olivia Danieliaus elektroniniu paštu: (sylviane.harry@hotmail.com ). Jūs taip pat galite susisiekti su manimi per šį laišką: El. paštas: sylviane.harry@h
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių