Slėptuvėje uostamiestyje – keistas radinys

Po vieną Klaipėdos senamiesčio vidinį kiemą keistai besiblaškanti ir kažko ieškanti senyva moteris patraukė pilietiško klaipėdiečio dėmesį. Vyras labai nustebo, kai senjora staiga ištraukė mažą dėžutę iš po palangės, kažką iš jos išėmė, greitai vėl įdėjo ir pasišalino. Kilus įtarimų, kad moters veiksmai nusikalstami, stebėtojas vėliau patikrino keistuolės slėptuvę ir labai nustebo.

Intriga miesto centre

Pastaruoju metu išaugus piliečių budrumui, kiekvienas įtartinai besielgiantis asmuo veikiausiai neišvengs dėmesio. Taip prieš kelias dienas nutiko ir Klaipėdos centre.

Klaipėdietis vidiniame vienos įstaigos kieme pro langą pamatė po kiemą besiblaškančią moterį, kuri kažko ieškojo. Staiga ji pakišo ranką po skardine pirmo aukšto palange, kažką ištraukė, greitai vėl padėjo ir pasišalino.

"Keistas vaizdas, pamaniau, gal ji kokia nors narkotikų kurjerė ar dar blogiau – nedraugiškai nusiteikusios valstybės šnipė. Labai įtartinai atrodė jos elgesys, juolab tai buvo solidaus amžiaus kultūringa moteris. Tad ilgai negalvojęs nuėjau patikrinti tos slėptuvės. Po palange radau pakištą nedidelę metalinę saldainių dėžutę, joje – miniatiūrinę užrašų knygelę. Ir viskas tapo aišku – senjora įsitraukė į geolobių žaidimą. Apie tą smagų užsiėmimą esu skaitęs", – pasakojo klaipėdietis Linas.

Paieškos – ir Klaipėdoje

Pasaulinė pramoga – geolobių paieškos populiari ir Klaipėdoje. Šis geokoordinačių žaidimas, skirtas mažiems ir dideliems, aktyviai pradėtas žaisti prieš 16 metų.

Geolobiai (ang. geo caching) – nemokamas aktyvaus laisvalaikio užsiėmimas ar tiesiog puikus turizmo paįvairinimas, padedantis geriau pažinti lankomas vietas, linksmai ir įdomiai praleisti laiką pavieniui ar su draugais įsijaučiant į "lobių" paiešką.

Žaidimo esmė – geolobių, kurių pasaulyje jau yra per 15 mln., slėpimas ir radimas, naudojant išmaniuosius telefonus ar GPS imtuvus.

Smagus pats procesas, kai domimasi slaptaviete, ieškoma informacijos, kartais – sprendžiamos užduotys. O įdomiausia dalis – pati paieška. Radus "lobį", dažniausiai apsikeičiama kažkokiais suvenyrais bei pasižymima radėjų registracijos knygelėje ("log book") ir pasidalijama savo patirtimi su bendruomene, kuri pasaulyje vienija beveik 3 milijonus narių.

Sukėlė specialiąsias tarnybas

Šis žaidimas neretai sukelia ir nesusipratimų. Štai prieš kelerius metus Vilniuje, parkelyje prie Prancūzijos ambasados, buvo iškviesti pareigūnai, nes po suoliuku aptikta kolba su neaiškios kilmės skysčiu.

Iš pradžių buvo įtariama, kad kolboje gali būti narkotinių medžiagų ar net sprogmenų. Tačiau abejonių kėlė tai, kad skysčio viduje plaukiojo daiktas, panašus į šratą. Į jos vidų buvo įkištas ir kažkoks raštelis.

Atsargumo sumetimais įvykio vieta buvo aptverta. Čia atskubėjo ugniagesiai, antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" išminuotojai, policijos ekspertai.

Prancūzijos ambasados darbuotojai pareigūnams pasakojo, kad apie pusę devintos ryto į parkelį atėjo maždaug 40 metų vyras. Jis kažką padėjo po suoliuku, vėliau parašė raštelį. Ambasados darbuotojai tvirtino, kad vyriškis kažko įtartinai ieškojo aplink suoliukus, o vėliau pasišalino. Patikrinus vietą, kurioje krapštėsi vyriškis, ir buvo aptikta kolba su neaiškiu skysčiu.

Išminuotojai radinį išsivežė. Tačiau jokių pavojingų medžiagų joje neaptiko. Tada ir išaiškėjo, kad tai tik pramogaujančių žaidėjų "lobis".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trakas

Trakas portretas
Nuostabus uzsiemimas! Aplankai daug graziu, istoriniu vietu, net salia namu randi to ko nezinojai o svarbiausia isveja is namu nuo kompiuteriu

to Русский

to Русский portretas
EIK N amo A tbulom CH alvos U žpakalin I nsikišęs

atrodo,

atrodo, portretas
Рokemon Go senjoriškai :-)
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių