Slenkantis Olando Kepurės skardis nebus dirbtinai tvirtinamas

  • Teksto dydis:

Pajūryje, netoli Karklės esantis Olando Kepurės skardis dėl gausių kritulių pavojingai slenka, tačiau nebus dirbtinai tvirtinamas ar kitaip bandomas išsaugoti, siekiant išlaikyti gamtinio darinio natūralumą.

Kaip skelbia „Lietuvos žinios“, skardžio tvirtinti nerekomenduoja gamtosaugininkai, to daryti nesiruošia ir Klaipėdos rajono savivaldybė. Lankytojų pamėgtas 24 metrų aukščio skardis įprastai slinkti imdavo pavasarį, tačiau šiemet procesai prasidėjo rudenį, kaip manoma, dėl gausaus lietaus.

Pajūrio regioninio parko ekologas Erlandas Paplauskis sako, kad sustabdyti skardžio slinkimą būtų įmanoma nebent nudrenavus visus Olando kepurės šaltinius, bet tai yra sunkiai įgyvendinama, be to, taip būtų sunaikintas gamtinis darinys. Jis taip pat pabrėžia, kad apsauginių tvorelių statyti ant skardžio neturėtų būti, kadangi jos nuslinktų su šlaitu.

Apskaičiuota, kad Olando Kepurės atodanga per metus gilyn į žemyną pasistumia apie 50 centimetrų.


Šiame straipsnyje: Olando kepurėpajūrisskardis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nul'ė

Nul'ė portretas
Tik nekiškit nagų ir nepradėkit tvirtinti. O atsitiks taip, kaip Palangos pakrantei ar Gedimino kalnui. Priekuliški- ar "stogelis" pavažiavo :). Ką čia komentuoji ? :)

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Jiem reikalingas rezonansas. Kaip tarkim policijai. Puikiai žinojo, kas nušovė. Ne, bet reikia laukti, kol nušaus 10-15. Štai tai byla.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių