Skverą nušvietė moliūgų žibintai

Dienovidžio skverą antradienio vakarą, kada įvairiose pasaulio šalyse švenčiamas Helovinas, nušvietė žibintai iš moliūgų. Išradingumo jų kūrėjams netrūko.

Trečią kartą organizuotas renginys „Senamiesčio moliūgų naktis“ priviliojo daug klaipėdiečių. Dienovidžio skveras, kurį juosia Tomo, Pasiuntinių, Vežėjų ir Didžioji Vandens gatvės, buvo sausakimšos.

Į šventę atėjo įvairaus amžiaus žmonės. Dauguma jų, kaip ir prašė organizatoriai, atnešė savo įvairiai išskaptuotus, dekoruotus žibintus iš moliūgų ir taip papuošė skverą. Pastarųjų šioje viešojoje erdvėje buvo išdėliota keli šimtai.

Išradingumo kūrėjams netrūko. Vieni stengėsi kuo labiau atspindėti Helovino dvasią ir sukūrė šiurpius žibintus, kiti – linksmus, draugiškus ar mielus. Iš moliūgo buvo išpjaustytas ir švyturys.

Senamiesčio moliūgų naktis priviliojo daug šeimų. Būtent mažiesiems klaipėdiečiams iš moliūgų pagaminti žibintai suteikė daugiausia džiaugsmo.

Vaikai smalsiai juos apžiūrinėjo ir pripažino, kad kai kurie tikrai baugina. Kai kurie mažieji klaipėdiečiai pasakojo, kad patys padėjo kurti žibintus.

Kai kurie klaipėdiečiai specialiai pasipuošė Senamiesčio moliūgų nakčiai. Jie vilkėjo personažų, be kurių neįsivaizduojamas Helovinas, rūbus.

Dienovidžio skvere buvo galima sutikti ir skeletą, šiurpą keliančią nuotaką, raganas. Šventėje dalyvavę klaipėdiečiai skubėjo įsiamžinti su persirengėliais.

Šventės metu atėjusieji buvo kviečiami išrinkti pačius gražiausius moliūgus. Nugalėtojų laukė prizas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne hmm

ne hmm portretas
hmm-- prieš keikiantis reiktų sužinoti,kad vėlinės lapkričio 2 d

Ita7

Ita7 portretas
Vaiku daugiau nei moliugu

hmm

hmm  portretas
Čia ne lietuviška šventė kaip jums negėda per vėlinės oi jums atsirūgs išgamos už mūsų tautos kultūros naikinimą vėlės jums to neatleis visiems kurie švenčiant jankių kraujasiubių šventės per vėlines
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių