Skurstantiems padengė šventinį stalą

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną nepamiršti ir skurstantys. Labdaros valgykloje, esančioje Baltijos prospekte, nepriteklių išgyvenantys žmonės pakviesti prie šventinio stalo pabendrauti su socialiai atsakingų įmonių ir socialinių organizacijų atstovais.

Šiuo renginiu pradėtas labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ labdaringų vaišių „Kviečiu į svečius“ maratonas. Į pirmąsias vaišes pakviesti labdaros valgyklų klientai.

Organizatoriai atkreipė dėmesį, kad paprastai švenčių dienos šiems žmonėms yra sudėtingos, nes nedirba daugelis labdaros valgyklų ar maisto dalinimo punktų.

Pasivaišinti labdaros valgykloje buvo pakviesti ir skurstantiems neabejingi klaipėdiečiai, socialinių organizacijų aktyvistai, socialiai atsakingų įmonių atstovai, politikai. Į renginį trumpam užsuko ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Atėjusieji galėjo ne tik pasivaišinti, pabendrauti su nepriteklių išgyvenančiais žmonėmis, pasiklausyti jų istorijų, bet ir paaukoti jų maitinimui.

Taip pat įsitikinti, kad labdaros valgyklose tiekiamas maistas niekuo nesiskiria, nėra prastesnis nuo įprasto. Organizatoriai pabrėžė, kad tokių įstaigų patiekalais ne gėda ir svečius pavaišinti.

Tokia akcija startavo prieš penkerius metus. Anksčiau ji buvo organizuojama rudenį. Šiemet nuspręsta perkelti į žiemos pabaigą.

Vasario 16-ąją toks renginys buvo organizuojamas ne tik uostamiestyje, bet ir Vilniuje. Labdaringus pietus planuojama organizuoti ir kituose miestuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių